Vijfde coronadode in openbare woonzorgcentra in Kortrijk

Handen ontsmetten blijft de norm in WZC Sint-Jozef. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Het Kortrijkse OCMW beheert vijf woonzorgcentra: Sint-Jozef, Ter Melle, De Zon, Biezenheem en De Weister. In totaal zijn daar op dit moment elf vastgestelde besmettingen met covid-19 bij het personeel en vijftien bij de bewoners. Er vallen ondertussen ook al vijf doden te betreuren, eergisteren overleed een 81-jarige in Sint-Jozef.

Zorg Kortrijk, de overkoepelende organisatie die de openbare woonzorgcentra in Kortrijk beheert, laat weten dat er een vijfde bewoner gestorven is in woonzorgcentrum Sint-Jozef in de Condédreef. Het gaat om een bewoner van 81 die overleed op de speciale corona-afdeling van Sint-Jozef. Daar komen alle bewoners van de openbare WZC’s terecht waarbij een besmetting met covid-19 wordt vast gesteld.

Van de 458 bewoners onder de hoede van het OCMW, zijn er elf bewoners die al positief testten op corona. Zij verblijven momenteel op de speciale afdeling van Sint-Jozef. Vijf daarvan verbleven een tijdje in AZ Groeninge, maar herstelden voldoende om het ziekenhuis te mogen verlaten. Van de 441 personeelsleden binnen de woonzorgcentra zijn er elf afwezig omwille van een bevestigde besmetting.

(Annelies Nollet)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier