Vijf West-Vlaamse duurzaamheidspioniers vallen in de prijzen bij de eerste ‘Sustainable Family Awards’

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Redactie KW

Met de pandemie zijn mensen eventjes stil blijven staan bij de gevolgen van hun consumptie en gingen sommigen op zoek naar duurzame alternatieven. Ook is de interesse gegroeid om lokale initiatieven te steunen. Op Instagram inspireren Ellen Dictus en Nikolas Sterck uit Kalmthout (gelegen in de Antwerpse Kempen) samen met hun zoontjes Jules (6) en Arthur (8) meer dan 16.000 volgers met hun duurzame levensstijl en ze zien het groter. Daarom lanceren ze voor het eerst een eigen duurzaamheids-award en vanavond werden zonet de prijzen uitgereikt. Er werden 17.000 unieke stemmen uitgebracht: een onverhoopt succes!

Zelf vielen Ellen Dictus en Nikolas Sterck onlangs in de prijzen met de BE Vegan Awards. “Dat gaf ons zo’n goed gevoel, dat we besloten om andere Belgische en Nederlandse duurzaamheidspioniers ook eens in de bloemetjes te zetten. Zo kwamen we bij onze eigen ‘Sustainable Family Awards’, zeg maar de Vlaamse prijzen voor de duurzaamheidspioniers. We voelen dat daar echt nood aan is, zeker in deze tijden.”

Via een bevraging op Instagram kon iedereen de afgelopen weken zijn favorieten insturen voor 20 verschillende categorieën: gaande van beste duurzame eetgelegenheid en kledingmerk tot lokale zelfstandige en tweedehandswinkel. Voor deze eerste editie kreeg de ‘Sustainable Family’ maar liefst 11.648 favorieten binnen! Ondertussen kozen de organisatoren 118 genomineerden voor de finale stemronde. Tot zondag 14 februari kon iedereen zijn stem uitbrengen.” Vanavond om 20.30 u. was er de online-uitreiking van de Sustainable Family Awards via de gelijknamige Instagram-pagina. In aanwezigheid van meer dan 200 geïnteresseerden werd telkens de top 3 bekend gemaakt.

We zijn niet chauvinistisch, maar bij de Krant van West-Vlaanderen keken we vooral uit naar de 11 genomineerde duurzame projecten uit onze provincie. In 2 categorieën waren het volgende duurzame West-Vlaamse initiatieven die de eerste plaats in de wacht sleepten:

voor ‘SCHOOL’: De Tandem uit Brugge

voor ‘INNOVATIE’: Mic Mac Minuscuul van Rianne Houtman (Kortrijk), Hanne Pareit (Ingelmunster), Lise Demeulemeester (Brugge) en Tine Ameloot (Oudenburg)

Voor Funky Monkey van Fien Moeyaert (Wingene) was er een eervolle tweede plaats in de categorie ‘TWEEDEHANDSWINKEL’.

Een bronzen ereplaats werd nog behaald door Likami van Marianne Priem (Lendelede) in de categorie ‘COSMETICA’, alsook door The Extra Smile van Heleen Devos (Ieper)

Tot slot vermelden we nog de andere genomineerde West-Vlaamse finalisten in hun diverse categorieën:

Kledingmerk: Pure By Luce van Loes Vandekerckhove (Meulebeke)

Kledingmerk Kinderen: The Extra Smile van Heleen Devos (Ieper)

Tweedehandswinkel: Liezelieze van Liesbeth Vandepitte (Oostende)

Lokale zelfstandige: Shakosse van Warre Dassonvill (Westouter) en The Soul Store ( www.thesoulstore.be ) van Ellen Vandamme (Sint-Andries)

Voedingsproduct: Bonrill (Ieper)

School: Buurtschool V-Tex (Kortrijk)

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier