Vijf Vlaamse koren zingen voor Sri Lanka

© JVGK
Redactie KW

Op 24 mei zingen vijf Vlaamse koren in de Sint-Maartenskerk in Kortrijk een benefietconcert voor de slachtoffers van de terreuraanslagen op paaszondag in Sri Lanka. Dit voor een financiële kortetermijnhulp voor de getroffen families.

Initiatiefnemers André Vandenbroucke, voorzitter van Daav, orgelist Dirk Blockeel en koorleider Carlos Vanneste, slaagden erin om samen met Monseigneur Luc Van Looy, bisschop van Gent en Salesiaan van Don Bosco, en deken van Kortrijk Geert Morlion op korte termijn een benefietconcert op te zetten. “Ik heb beelden gezien van de school van Don Bosco in Sri Lanka waar 45 kindjes omkwamen. Verschrikkelijk. Mijn eerste reactie was om snel iets te doen om hulp te kunnen bieden”, getuigt André Vandenbroucke, die het team kon samenstellen. Het team kon vijf Vlaamse koren samenbrengen om een concert te geven waarvan de opbrengst naar Sri Lanka gaat: Pro Ecclesia Kortrijk, het O.L.V.-koor uit Bouwel, het Sint Stefanuskoor Vichte, De Kerels uit Izegem en Les Petits Chanteurs de Belgique Lessen. Als apotheose brengen de vijf koren – samen goed voor 150 man – twee nummers.

“De beelden uit Sri Lanka waren verschrikkelijk”

Met de integrale opbrengst wil het team in eerste instantie zorgen voor psychologische eerstenoodhulp, onmiddellijke hulp voor basisvoorzieningen zoals bed, bad en brood, cashsteun voor financiering van uitvaartdiensten van de slachtoffers, medische zorg helpen bekostigen voor mensen die hun bed afstonden na de aanslagen en transportkosten naar ziekenhuizen.

Vijf Vlaamse koren zingen voor Sri Lanka
© AP

Het concert heeft plaats op 24 mei om 19.30 uur in de Sint-Maartenskerk van Kortrijk. Kaarten kosten 10 euro en zijn te verkrijgen bij Apotheek Crocodile of aan de ingang van de kerk vanaf 18.30 uur.

(Peter van Herzeele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier