Vijf spelers testen positief op corona bij KSV Roeselare

Diederiek Degryse, ceo bij KSV Roeselare: "De besmette spelers werden meteen in quarantaine geplaatst." © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Vijf spelers van KSV Roeselare hebben positief getest op het coronavirus. De komende veertien dagen zijn alle oefenwedstrijden net als de stage afgelast.

Vorige week toonde een van de spelers symptomen op het coronavirus. “Hij legde daarbij een positieve coronatest af”, vertelt ceo Diederiek Degryse. “Daarna heeft de club onmiddellijk het initiatief genomen om alle spelers en de technische staf te testen. Daaruit bleek dat nog eens vier spelers een positieve coronatest aflegden. In totaal hebben dus vijf spelers positief getest op COVID-19.”

Oefenwedstrijd afgelast

Uit respect voor de privacy van de spelers worden de namen niet bekendgemaakt. Het gaat om spelers die niet in West-Vlaanderen wonen en die in dezelfde ‘kleedkamerbubbel’ vertoefden. De betrokken spelers werden meteen in quarantaine geplaatst.

“KSV Roeselare staat sinds het resultaat van de tests in nauw contact met de Noodplanning & Crisisbeheer van Politiezone RIHO, Stad Roeselare en de coördinator van de eerstelijnszone inzake COVID-19 Midden West-Vlaanderen om de nodige maatregelen te nemen. De oefenwedstrijden van het eerste elftal in de komende twee weken en de stage naar Delden worden afgelast. Er zal enkel getraind worden in bubbels van vijf en met de nodige aandacht voor alle maatregelen. De spelersgroep en trainers werden ondertussen uitvoerig gebriefd over de te volgen maatregelen.”

Geen gevolgen voor de jeugd

Voor de jeugdwerking zijn er op dit moment geen gevolgen. Zowel het eerste elftal als de jeugdploegen gebruiken hun eigen accommodatie, materiaal en trainingsvelden waardoor dit geen invloed heeft. “Binnen negen dagen worden de spelers en de technische staf opnieuw getest. Ondertussen roepen we iedereen op om de regels zoveel mogelijk te respecteren zoals het afstand houden, het dragen van een mondmasker en het regelmatig ontsmetten van de handen”, aldus de ceo.

Vijf spelers testen positief op corona bij KSV Roeselare

Bij de stad zijn ze waakzaam, maar is er geen reden tot paniek. “Het gaat om één bubbel van besmette spelers die niet in Roeselare wonen. Deze besmettingen hebben geen impact op het besmettingsniveau in Roeselare. Daardoor hoeft de Stad geen maatregelen te verstrengen. Uiteraard staan we in nauw contact met KSV Roeselare en volgen we de situatie op de voet”, aldus burgemeester Kris Declercq.

Communicatie

“KSV Roeselare heeft officieel bevestigd dat er na een uitgebreide testronde bij spelers en technische staf vijf besmettingen zijn binnen één bubbel van spelers. De voetbalclub nam meteen alle maatregelen om verdere besmettingen tegen te gaan. De club zette ook in op een duidelijke interne en externe communicatie. KSV Roeselare volgt hierin strikt de voorschriften van de coördinerende artsen.”

KSV Roeselare komt komend seizoen uit in eerste nationale. De competitie start pas eind september en komt normaal niet in het gedrang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier