Vijf rusthuisbewoners naar ziekenhuis, maar niemand besmet met corona

Vijf bewoners van het Torhoutse woonzorgcentrum Sint-Augustinus werden uit voorzorg en op advies van hun behandelende huisarts overgebracht naar het Sint-Rembertziekenhuis (AZ Delta). Gelukkig bleken ze niet door corona besmet te zijn.

‘Bedankt voor de steun’ laten de bewoners en personeelsleden van het woonzorgcentrum Sint-Augustinus met grote letters aan het venster weten. © foto JS

Drie van de betrokkenen vertoonden symptomen die konden wijzen op het gevreesde virus en dus werd in het ziekenhuis elk van de vijf bewoners getest op Covid-19. Bij vier van de vijf leverde de test snel een negatief resultaat op: geen coronavirus te bespeuren. Op het vijfde testresultaat was het nog even wachten, maar ook dat bleek uiteindelijk negatief te zijn.

Dankbetuigingen en grote duim aan de vensters

Uiteraard blijf het wzc Sint-Augustinus de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid strikt opvolgen. Het woonzorgcentrum doet er alles aan om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Niemand van de bewoners vertoont momenteel mogelijke symptomen, wat uitstekend nieuws is.

De veiligheidsmaatregelen in het rusthuis zijn al geruime tijd heel strikt: de bewoners mogen hun kamer niet of nauwelijks verlaten. En alle bezoek is nog tot en met minstens zondag 19 april verboden. Harde maatregelen, maar die leveren resultaat op.

Om toch enig sociaal contact mogelijk te maken, is er een videochat via Facebook Messenger opgezet. Ook wordt er een clown ingezet om de mensen op te vrolijken. De meeste bewoners zijn erg kranig en snappen dat de afzondering in het belang van hun gezondheid gebeurt. Aan de vensters van het gebouw betuigen ze samen met de personeelsleden met grote letters hun dank voor de steun. Op de verdieping van een woning aan de overzijde van het woonzorgcentrum hangt een goed zichtbare tekening van een opgestoken duim om de bejaarde mensen een hart onder de riem te steken.

Vorige zondag kreeg de 96-jarige Remi Crombez letterlijk en figuurlijk hoog bezoek, al was het stadsbestuur daar niet blij mee. Daarover leest u hier.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.