Vijf positieve coronatests in Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper

© belga
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Vijf patiënten die zich met coronasymptomen in het Jan Yperman Ziekenhuis hadden gemeld, zijn positief getest op het coronavirus. Door een tekort wordt er echter niet meer op grote schaal getest.

Ook de Westhoek ontsnapt niet aan het coronavirus. Het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper bevestigt dinsdagmorgen dat er al zeker vijf besmettingen zijn. “Tot op heden zijn vijf patiënten die zich met corona-symptomen in ons ziekenhuis hadden aangemeld, positief getest op SARS-CoV-2, dat COVID-19 (‘coronavirus’) veroorzaakt. Deze mensen zijn niet opgenomen in ons ziekenhuis maar verblijven in thuisisolatie”, zegt woordvoerder Pieter-Jan Breyne van Jan Yperman Ziekenhuis. “Op brede schaal testen is niet mogelijk door het wereldwijde tekort aan reagentia, nodig voor de tests. Zelf kunnen we sinds eind vorige week in ons eigen labo stalen testen op aanwezigheid van het virus SARS-CoV-2, dat COVID-19 of coronavirus veroorzaakt.”

Die tests worden voorbehouden voor de meest zieke patiënten, in de eerste plaats zij die gehospitaliseerd dienen te worden. “Dit is dezelfde werkwijze als deze van het referentielabo van het UZ Leuven. We herhalen graag de oproep aan wie zich zorgen maakt omdat hij of zij mogelijk symptomen van het coronavirus heeft: neem eerst contact op met je huisarts”, besluit Pieter-Jan Breyne. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier