Vijf positieve coronatesten in WZC Huize Proventier in Poperinge, maar geen symptomen

Redactie KW

Alle bewoners en personeelsleden van het woonzorgcentrum Huize Proventier in Poperinge werden collectief getest, nadat een personeelslid van het WZC eerder deze week positief testte op corona. De ‘corona-uitbraak’ van begin deze week is uiteindelijk beperkt gebleven tot een bewoner en vier personeelsleden.

“Deze mensen hebben geen symptomen en zullen dus naar alle waarschijnlijkheid niet ziek worden. Daarmee is de situatie ook volledig onder controle. Op de afdeling van de bewoner zijn alle passende maatregelen genomen en de betrokken families werden geïnformeerd. De personeelsleden die positief testten, werden in quarantaine geplaatst”, zegt schepen van Sociale Zaken Bryan Vanderhaeghe (Samen).

Meteen ingelicht

“De familie van de bewoner is verwittigd en de personeelsleden werden meteen in quarantaine geplaatst. Zij worden vanuit de organisatie bevraagd naar hoogrisico contacten op het werk en ook die contacten zullen in quarantaine gaan. Mochten we in de komende uren te horen krijgen dat er nog bewoners zouden besmet zijn, dan zal de familie meteen ingelicht worden”, aldus nog de schepen.

De medebewoners van de afdeling waar besmetting zou vastgesteld worden, dienen tot maandag de kamer te houden. Zij mogen één bezoeker per bewoner ontvangen, enkel volgende week.

Geen bezoek

“Wel voeren we met onmiddellijke ingang een uitzonderlijke en tijdelijke stopzetting van het bezoek in. Deze maatregel geldt tot maandagavond 5 oktober. Zo kunnen we even kijken of er bewoners/medewerkers alsnog symptomen gaan vertonen. Daarna starten we de bezoeken in de bistro opnieuw op. Bezoek op de kamer blijft de uitzondering”, besluit schepen Bryan Vanderhaeghe.

(AHP-Foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier