Vijf personen naar ziekenhuis door ontsnapte chloordampen

© JT
Redactie KW

Tijdens het onderhoud van een zwembad in Koksijde zijn vrijdagochtend chloorgasdampen ontstaan. Vijf mensen werden ter observatie naar het ziekenhuis gebracht, meldt de brandweer van de zone Westhoek.

Het incident deed zich voor in de Maurice Blieckstraat in Koksijde. Arbeiders waren bezig met het onderhoud van het zwembad van het Casino Hotel, maar door een verkeerde manipulatie zouden chloorgasdampen ontstaan zijn. De brandweer Westhoek werd om 10 uur opgeroepen voor het ongeval met gevaarlijke stoffen. Uit voorzorg werden de werf en een nabijgelegen garage onmiddellijk geëvacueerd.

Vijf mensen moesten ter observatie naar het ziekenhuis, van wie twee slachtoffers met de ambulance werden afgevoerd. Drie andere aanwezigen reden op eigen kracht naar het ziekenhuis van Veurne.

De Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) van de provincie West-Vlaanderen kwam ter plaatse om de nodige metingen uit te voeren. Het gebouw werd geventileerd, waarna het in overleg met de burgemeester weer werd vrijgegeven.

(JT/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier