Onlangs had de oplevering van het nieuw sociaal woonproject in de Hugo Verrieststraat in Zwevegem plaats. "Dit project voorziet een vervangingsbouw van acht sociale huurwoningen, na de sloop van vijf bestaande woningen in oktober 2018", zegt directeur Luc Vanhu...

Onlangs had de oplevering van het nieuw sociaal woonproject in de Hugo Verrieststraat in Zwevegem plaats. "Dit project voorziet een vervangingsbouw van acht sociale huurwoningen, na de sloop van vijf bestaande woningen in oktober 2018", zegt directeur Luc Vanhulle van Eigen Haard. "Het project bestaat uit drie duo-woningen en twee halfopenwoningen. Misschien ook wel belangrijk is dat alle woningen rolstoeltoegankelijk zijn."Vooraan zijn er vier parkeerplaatsen voorzien en aan de achterzijde van het perceel zijn er nog zeven parkeerplaatsen, waarvan één voor mindervaliden. "Verder zijn de drie stapelwoningen voorzien van een terras op de eerste verdieping en hebben de vijf andere woningen elk een klein tuintje met terras, en tuinberging. Er is ook een gemeenschappelijke fietsstalling."Luc Vanhulle is ook fier te kunnen melden dat de woningen het BEN-label zullen halen, wat betekent dat ze zo goed als energieneutraal zijn. "We zetten in op hernieuwbare energie door per woning vijf PV-panelen van 300Wp te voorzien, te zorgen voor een doorgedreven isolatie en te voldoen aan de normen van luchtdichtheid. Verder werken we ook met vraaggestuurde ventilatie. Door nog bijkomende PV-panelen te plaatsen, voldoen we aan de BEN-norm." Het volledige project kost iets meer dan 1,2 miljoen euro. (GJZ)