Vijf jaar cel voor dertiger voor verkrachting 11-jarig vriendinnetje van dochter

© gf
Redactie KW

Een 36-jarige man uit Kortrijk is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar voor verkrachting van een 11-jarig vriendinnetje van zijn eigen dochter. De rechter sprak 2 jaar cel uit als effectieve straf, de rest is voorwaardelijk als hij zich laat begeleiden voor zijn seksuele en alcoholproblematiek.

Het was de moeder van het meisje die aan de alarmbel trok nadat ze van M.V. uit Kortrijk een berichtje had gekregen die er op wees dat hij een seksuele relatie met haar dochter had. Navraag bij haar dochter leerde dat dit bleek te kloppen. Het misbruik startte toen het meisje op bezoek kwam bij zijn eigen dochter maar vond ook plaats als zijn dochter niet thuis was. Het slachtoffer was bang om te weigeren en werd beloond met shopping-uitjes, de belofte dat V. haar een Duitse herder zou kopen,…

Op 17 oktober 2019 belandde M.V. in de cel. Daar verblijft hij op vandaag nog altijd. Hij bekende. “Het was onaanvaardbaar, dat beseft hij nu ook”, aldus zijn advocate. “Hij schreef een spijtbrief naar de ouders en wil zijn leven heropbouwen.”

“Niet meer in donker slapen”

“Ons dochter kruipt minstens twee keer per nacht uit haar bed omdat ze bang is en wil niet meer in het donker slapen”, getuigden de ouders over de gevolgen voor hun dochter.” M.V. kreeg een verbod om de komende tien jaar nog deel te nemen aan activiteiten waarbij minderjarigen betrokken zijn. Hij werd ook veroordeeld voor voyeurisme omdat hij een vrijend koppeltje in de kleedhokjes van het Kortrijkse Lagozwembad filmde.

De zaak werd behandeld in afwezigheid van M.V. omdat door de coronamaatregelen gevangenen niet meer naar het gerechtsgebouw worden overgebracht. Zijn advocate vertegenwoordigde hem. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier