Vijf besmette personen in woonzorgcentrum

Redactie KW

In het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Zonnebeke werden vijf besmettingen met covid-19 vastgesteld. De besmette personen werden in quarantaine geplaatst.

“Hoe de besmetting er is gekomen is moeilijk te achterhalen. We zijn altijd heel voorzichtig geweest en daardoor konden we onze bewoners vrijwaren. Door verplichtingen van de overheid moesten we de maatregelen versoepelen. Zo kwamen hier de voorbije week 600 mensen over de vloer. Dat verklaart enigszins de besmetting, dit gekoppeld aan de coronamoeheid van de mensen omdat men denkt dat alles voorbij is. Naar ik verneem dreigt gans onze regio in de rode zone te geraken”, zegt directeur Peter Reynaert.

“Alles ging aan het rollen tot een gehospitaliseerd persoon positief werd getest. Daarna bleken 5 personen besmet, allen van dezelfde afdeling. Ze zitten nu in een aparte afdeling in quarantaine. De andere bewoners van de afdeling testen negatief maar verblijven nu wel op hun kamer. Bezoek kan dus niet, maar ze worden opnieuw getest en als de uitslag negatief is, kunnen ze opnieuw bezoek krijgen op hun kamer van dezelfde persoon. Voor alle andere afdelingen is er geen verandering. Door de besmetting werd ook het voltallig personeel getest maar daarvan is de uitslag gelukkig negatief. We blijven ons ten volle inzetten voor onze bewoners en de families van de besmette personen hou ik dagelijks op de hoogte. Het is alvast een heel moeilijke periode zowel voor de bewoners, maar ook voor ons personeel, het is echt hectisch”, stelt Peter Reinaert.

In Zonnebeke liepen ook geruchten dat er positieve gevallen zouden zijn in de vrije basisschool De Biesweide maar dat wordt door directeur Xavier Vansteenkiste ten stelligste ontkend.

(NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.