Viervoeters en hun baasjes kunnen zich binnenkort uitleven op gloednieuwe hondenweide in Ardooie

Het plein gaat binnen enkele weken open.© JM
Het plein gaat binnen enkele weken open.© JM
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Hondenbaasjes en hun trouwe viervoeters kunnen zich binnenkort uitleven in Ardooie. Het gemeentebestuur bouwde een groenzone aan De Ark om tot hondenlosloopweide. Vanaf juni 2021 wordt het terrein opengesteld.

Op de site van De Ark is een afgebakend terrein met vijver, tussen de terreinen van de hondenschool en de ruitervereniging. Die vijver werd onder andere gebruikt om de aanpalende voetbalvelden van KVC te voorzien van water. Sinds de plaatsing van een kunstgrasveld is bewatering niet meer nodig. Het gemeentebestuur bouwde de zone om tot hondenlosloopweide. Daar kunnen honden vrij ronddartelen onder toezicht van hun baasje.

Kleine en grote honden

De hondenlosloopweide van circa 4.000 m² is toegankelijk langs de oostkant via een poort met sluis. Zo wordt het ontsnappingsrisico zoveel mogelijk vermeden. Het terrein is opgesplitst in een zone voor kleine honden en een zone voor grote honden. Die laatste zone heeft toegang tot de waterpartij. Op de weide staan zitbankjes zodat de baasjes op een rustige manier kunnen genieten van de spelende honden.

Uiteraard is het de bedoeling dat hondenpoep opgeruimd wordt. Alle bezoekers van de hondenweide dienen dus steeds hondenpoepzakjes bij zich te hebben die je in de vuilnisbakken aan de ingang kwijt kan.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier