Vieringen in Kortrijk rond 11 juli worden driedaagse

© LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De Vlaamse feestdag van 11 juli wordt in Kortrijk traditioneel gevierd op 10 juli op de historische Groeningekouter. Onder de noemer Leiefeesten wordt die viering dit jaar een driedaagse.

De Groeningekouter en de verlaagde kaden van de Leie worden de locaties voor de driedaagse Leiefeesten. “De komende jaren willen we samen met Kortrijk Gordelt en het Guldensporencomité de festiviteiten een nieuw elan geven”, zegt schepen van Evenementen Kelly Detavernier.

Op 7 juli wordt de driedaagse afgetrapt met het fiets- en wandelevenement Kortrijk Gordelt en een vlottentocht op de Leie. Er is randanimatie met een kinderdorp, een paardentram, een proevertjesmarkt en muzikale optredens. De 11de juli wordt ingevuld door het Guldensporencomité met de officiële viering van de Vlaamse feestdag op de Groeningekouter met toespraken en de uitreiking van de Groeningeprijs. Het programma wordt verder ingevuld met kinderanimatie, volksspelen, speeltheater Kip van Troje, uitzendingen van Radio Quindo en een optreden van Berlaen.

Op 11 juli zelf is er een hindernissenparcours, zijn er steekspelen op en langs de Leie en allerlei attracties. De dag wordt afgesloten met optredens van TKAF, Beezneez en Plane 11.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier