Vierdejaars Sancta Maria in Ruiselede zwaaien af onder luid applaus

Er werden foto's gemaakt als blijvende herinnering aan een schitterende schoolcarrière. © (foto WV)
Redactie KW

De vierdejaars van Instituut Sancta Maria mochten hun diploma in ontvangst nemen. Dat gebeurde met veel applaus en vrolijke taferelen, maar hier en daar werd ook een traantje weggepinkt.

“We zien ze niet graag vertrekken, maar ze zijn klaar om uit te vliegen”, vertelt een leerkracht, terwijl ze enigszins geëmotioneerd applaudisseert voor zoveel talent. “En talent hebben ze allemaal, elk op hun eigen manier”, beweert ze trots. “Ik herken de creatievelingen en humoristen, de wiskundeknobbels en taalwonders. Ik bewonder de sportievelingen en de zorgzamen en knipoog een laatste keer naar de grootste deugnieten. We wensen hen allen van harte een prachtige toekomst en hopen dat hun mooiste dromen werkelijkheid mogen worden!”

Ondertussen worden, onder een stralende zon en voor de typerende topgevel van het alom gekende schoolgebouw, klasfoto’s gemaakt als blijvende herinnering aan een schitterende schoolcarrière.

“We zien ze niet graag vertrekken, maar ze zijn klaar om uit te vliegen”

Sancta Maria biedt plaats aan een grote verscheidenheid aan capaciteiten en interesses. Zowel de leerlingen uit de B-stroom als die uit de A-stroom weten zich persoonlijk aangesproken en vormen samen een hechte gemeenschap. Niet voor niets is de slogan ‘Kwaliteit, op maat en dichtbij’. Ook nu, tijdens de uitzonderlijke ‘lockdownperiode’ blijft Sancta focussen op kwaliteit en zorg, met oog voor het welbevinden van alle leerlingen. “De pre-teaching verloopt over het algemeen vrij vlot. Er wordt rekening gehouden met de persoonlijke situatie van de leerlingen en de werksituatie van de ouders. Waar problemen gesignaleerd worden, sturen de leerkrachten bij en indien nodig wordt extra ondersteuning opgestart. Elke week krijgen zowel de ouders als de leerlingen de weekplanning met de vakgebonden opdrachten en de voorziene online-lessen, online- klasmomenten en feedbackgesprekken.”

Traditionele proefwerken zijn er deze keer niet. Leerstofonderdelen die nu niet of onvoldoende aan bod konden komen, worden begin volgend schooljaar bijgewerkt. Op 1 september zet de school haar jarenlange traditie weer verder. Een team van enthousiaste leerkrachten staat opnieuw klaar voor een nieuwe lading talent.

De afgestudeerden

Studeren af in 4VV: Delphine Cauwelier, Izana Claerebout, Zoë Defruyt, Annelien Royaert, Yana Vandenberghe en Lotte Vernaillen.

In 4ASO: Tessa De Smet, Zoë De Witte, Arnaud Traest, Isana Verhulst, Febe Vanrostenberghe, Shania Braem, Juliette Galle, Nora Jacobsen en Ella Vanlaere

In 4 STW: Lizl Allemeersch, Amelien Braeckevelt, Julie Cauzic, Britt De Clercq, Luca D’hont, Manu Lanckriet, Jasper Maenhout, Lisa Margodt, Emilie Taildeman, Thibault Transé, Jamina Van De Geuchte, Amber Vandeveire en Elien Van Poucke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten