Vierde Welzijnsbeurs in Tielt zet in op senioren en voor het eerst ook op gezinnen

Op vrijdag 14 december organiseert het Sociaal Huis van Tielt voor de vierde keer een Welzijnsbeurs. Voor deze editie wil de organisatie alles iets ruimer uitwerken. De beurs vindt daarom voor het eerst plaats in de Europahal.

De Welzijnsbeurs vindt voor het eerst plaats in de Europahal. © Foto WME

“De Welzijnsbeurs is in aantocht en we willen iets verder gaan dan de voorbije jaren”, verduidelijkt OCMW-voorzitter Pascale Baert. “We willen niet enkel de welzijnssector aan bod laten komen, maar ook de vrijetijdsbelevenis voor senioren in de brede zin van het woord. Daarnaast boren we een volledig nieuwe doelgroep aan door ook in te zetten op gezinsondersteuning.”

Kruisbestuiving

Tal van verenigingen en organisaties vullen de beurs. “Verschillende hobbyclubs van het dienstencentrum worden voorgesteld en ouderenverenigingen van de Tieltse Ouderenadviesraad zullen vertegenwoordigd zijn. Op die manier kunnen bezoekers die op zoek zijn naar praktische oplossingen voor logistieke problemen tevens kennismaken met de spelers die inzetten op vrije tijd en sociaal contact. En omgekeerd zullen de leden van ouderenverenigingen, die even op bezoek komen bij de stand van hun vereniging, kennismaken met de bestaande diensten. Dat is kruisbestuiving op haar best. Verder zetten we ons in op een volledig nieuwe doelgroep: de gezinnen. Via het Huis van het Kind willen we de gezinnen laten kennismaken met het ruime assortiment aan diensten, die op ons grondgebied actief zijn in de gezinsondersteuning.”

Diverse workshops

Nieuw voor de Welzijnsbeurs is het aanbod van workshops. Maar liefst tien workshops geven informatie over verschillende thema’s aan diverse doelgroepen. Een workshop duurt maximaal een halfuur met mogelijkheid tot vraagstelling. Het volledige overzicht vindt u op de Facebookpagina van het Sociaal Huis.

Dit jaar koos men voor een nieuwe locatie: de Europahal wordt volledig gevuld. Op de benedenverdieping vindt men een 54-tal standjes, die de bezoeker wegwijs maken in het grote aanbod seniorenzorg en gezinsondersteuning. De kleine zaal wordt in gebruik genomen voor de workshops. De beurs loopt op vrijdag 14 december van 10 tot 17 uur en de toegang is volledig gratis.

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.