Vierde sfeervolle lichtjesshow in Beveren

Kristof Rosseel, Kathy Bertrem en Koen Casteele nodigen iedereen uit om een kijkje te komen nemen naar de talrijke vrachtwagens. (gf) © (gf)
Redactie KW

Op zaterdag 7 december vindt vanaf 16 uur de vierde editie van de Lichtjesshow plaats in de Industrieweg in Beveren. Meer dan 100 vrachtwagens zullen er in volle glorie te bewonderen zijn en ook Sinterklaas komt een kijkje nemen… De opbrengst ervan gaat naar het goede doel.

“Het idee is enkele jaren geleden ontstaan in café De Voetballist, dat ik tot twee jaar geleden uitbaatte”, zegt Kathy Bertrem. “Mijn man Koen Casteele en zijn maat Kristof Koekebroodje Rosseel zijn allebei camionchauffeur en kwamen tussen pot en pint met het voorstel om een show met vrachtwagens te organiseren. Zo kwamen we bij deze lichtjesshow uit. Vrachtwagens hebben immers heel wat lichten, wat een prachtig zicht is in de winter. Ik heb geholpen bij de organisatie en de eerste editie aan mijn café op de Vijfwegen was meteen een succes. Met 45 camions zaten we daar echter aan ons maximum, waardoor we op zoek gingen naar een andere locatie. Zo zijn we bij de Industrieweg in Beveren uitgekomen. Vorig jaar mochten we 90 camions verwelkomen en begin deze week stond het aantal inschrijvingen op 130. We mogen nu dus al spreken van een succes, ook dankzij de almaar toenemende steun van sponsors en de vele helpende handen.”

“Nieuw dit jaar is dat we enkele prijzen uitdelen”, gaat Kathy verder. “Zo is er een beker voor de truck die van het verst komt, één voor de oudste camion en eentje voor de firma die met de meeste vrachtwagens deelneemt. En ‘s avonds is er volop ambiance in onze tent, met optreden van onder meer Lisa Leman, Peter Cody en Jennifer Berton, waarna dj Pedro verdergaat tot in de vroege uurtjes. De camionchauffers kunnen er blijven slapen en we voorzien ‘s morgens een stevig ontbijt met spek en eieren.”

“De opbrengst gaat zoals ieder jaar naar een goed doel uit de omgeving. Dit jaar kwamen we uit bij Campus Sterrebos, dat zorgt voor aangepast onderwijs voor kinderen met een beperking. Vorig jaar konden we 1.000 euro schenken aan Sint-Idesbald, maar ik denk dat het bedrag dit keer hoger zal liggen dankzij de vele sponsors. Er kruipt heel wat tijd in het organiseren van zo’n evenement, maar de appreciatie die je ervoor terugkrijgt maakt alles goed”, besluit Kathy Bertrem.

bezoek van de sint

De Lichtjesshow is gratis en gaat om 16 uur van start, met om 17 uur het bezoek van Sinterklaas die voor elk kindje een zakje snoep heeft en een mandarijnenworp met nog leuke attenties in de verwarmde tent die opgesteld staat vlakbij de firma Haelewijn. Tussen alle prachtig verlichte camions zullen er twee Amerikaanse Peterbilts te zien zijn, alsook de nieuwste Iveco S-Way zal er te bezichtigen zijn.

Geïnteresseerde vrachtwagenchauffeurs kunnen zich nog inschrijven in café De Tonne (Kerkplein 1, Rumbeke) of via messenger Kathy Bertrem.

Deelname kost 10 euro, inclusief twee consumpties, een bon voor frietjes met een stuk vlees en enkele gadgets. Het ontbijtbuffet kost 10 euro per persoon. (SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier