Vierde plaats voor sojaproject van Kristof Veramme uit Mesen

Redactie KW

In november liet het Innovatiesteunpunt weten dat Kristof Veramme (38) uit de Wulvergemstraat in Mesen met zijn sojaproject uitgekozen werd als een van de tien laureaten van de tweejaarlijkse innovatiecampagne.

Via de website van het Innovatiesteunpunt kon iedereen tot 9 december een stem uitbrengen. De winnaar van deze publieksprijs werd ondertussen bekendgemaakt tijdens een afsluitende innovatieavond in Roeselare.

“Het bleek een nek-aan-nekrace te zijn”, vertelt Kristof. “Ik ben uiteindelijk vierde geworden en ben daar zeer tevreden mee. Toen ik hoorde dat er maar liefst 150 inzendingen waren dit jaar, had ik weinig hoop op een prijs. Ik mag terecht trots zijn dat ik als enige West-Vlaming gelauwerd werd en slechts net naast het podium belandde. Ik wil dan ook iedereen die op mij stemde, van harte bedanken.”

Enige West-Vlaming

Het rooffoodproject van de Gentse Sabien Windels schaarde uiteindelijk de meeste stemmers achter zich en won daarmee de publieksprijs en de bijhorende opleidingscheque van 1.500 euro.

Het Innovatiesteunpunt stimuleert land- en tuinbouwers om te blijven vernieuwen. Tweejaarlijks richt het Steunpunt daartoe een Innovatiecampagne in. Een maand geleden kreeg Kristof Veramme te horen dat hij uit 150 inzendingen gekozen was als enige West-Vlaamse laureaat. Dankzij zijn uniek initiatief om soja in het open veld te gaan telen, won hij een projectpremie van 2.500 euro, om zijn project verder te kunnen realiseren, en een adviescheque van 500 euro.

(SGW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.