Vierde editie van Hof Ter Luchte in Ruddervoorde groot succes

Ook de oudste bewoner van het RVT, Julia Meulemeester, kwam samen met haar zoon meegenieten van de boerderijdieren, een pannenkoek en een koffie. © GST
Redactie KW

De vierde editie van Hof Ter Luchte was opnieuw een voltreffer als we de gezelligheid en de grote opkomst zien. Veel van de bewoners van het WZC Ter Luchte zijn ‘van de boerenbuiten’ of hebben gewerkt als landbouwer.

In een woonzorgcentrum wonen ze ver van hun vroegere boerderij en hun stallen. Zoals de naam al doet vermoeden, brengt de activiteit ‘t Hof Ter Luchte het landelijke buitenleven voor één keer tot in het woonzorgcentrum. Een Nederlands landbouwbedrijf was met ongeveer 100 dieren naar het woonzorgcentrum gekomen. In de voortuin van het WZC werden een stal en een afgesloten weide geïnstalleerd. Attributen van de boerderij van vroeger geven vorm aan een echt ‘hof’, zoals ze in Ruddervoorde zeggen.

‘t Hof Ter Luchte wordt georganiseerd voor de bewoners, familie, vrijwilligers, kinderen en bezoekers. Ze kunnen er genieten van boerderijdieren zoals een kalfje, big, schaap, konijnen, ezel, pony, lama… die kunnen geaaid en gevoederd worden. “We kiezen voor dit concept omdat de verplaatsing naar een boerderij niet altijd evident is. Dus brengen we de boerderij naar onze zorgsite. Zo kan iedereen genieten van de dieren en de boerenbuiten”, zegt Sebastian Van de Ginste.

“Eens we de bewoners informeren naar de komst van de boerderij vragen ze er bijna elke dag naar, wanneer het nu is. We zien ook dat veel bewoners een prachtige dag beleven en echt genieten. Voor velen is het ook een uitgelezen moment om met verschillende generaties familie deze dag mee te beleven. In de vier jaar dat we deze dag, het OCMW en de vriendenkring samen, organiseren, hebben we weinig of niets aan de formule gesleuteld en tot nu toe iedere keer met een stijgend succes.”

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier