Vierde editie Kurt Koestert lokt 1.500 aanwezigen naar cafédorp in Waregem Expo

Alexander Leroy met twee vrienden die meehielpen in het cafédorp. © Levi Verbauwhede
Redactie KW

Met een jaar vertraging vond op vrijdag 15 oktober de vierde editie van het Bal van de Burgemeester plaats. Elf plaatselijke horecazaken bouwden een cafédorp in Waregem Expo. De opbrengst van het benefietevent gaat naar het Kinderkankerfonds en enkele lokale verenigingen.

Een dag na zijn 56ste verjaardag verwelkomde burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) de inwoners van zijn stad in de hal van Waregem Expo. De burgervader was enorm blij dat Kurt Koestert – Bal van de Burgemeester na een jaartje uitstel toch kon doorgaan. “Het is fantastisch om opnieuw samen te genieten van dit feest. Waregem leeft weer en dat doet deugd”, vertelde Kurt Vanryckeghem.

Cafédorp met lokale horeca-uitbaters

Net zoals de voorbije edities werd een groot cafédorp opgebouwd in de expohal. Aan beide kanten van het podium werden standen opgericht door lokale horeca-uitbaters. Jackie O’, Ter Leie, De Treffer, Sportkafee Jeugdcentrum, ’t Neerhof, de Cottage, Markt 28, Hermanos en Casa El vid, stadscafé den Hemel, den Arrivée en sportcafé Leiestadion in Desselgem namen deel. In hun eigen huisstijl boden ze de aanwezigen iets te drinken aan. Foodbar Steve’n verzorgde de hongerige magen met zijn zelfgemaakte burgers.

Alexander Leroy van Markt 28 is net als de vorige jaren opnieuw van de partij. “We zijn eindelijk weer samen en dat is heel plezant. Op deze manier draag ik graag mijn steentje bij voor het goede doel. Ik vraag iedere editie aan dezelfde mensen om te komen helpen. We zijn een oude vriendengroep uit het voormalige café Piet L’air en het is plezant om samen achter de toog te staan.”

Willy Sommers

Het benefietevent is ten voordele van enkele goede doelen. Een groot deel van de opbrengst gaat naar het thuiszorgproject van het Kinderkankerfonds Koester en de Waregemse verenigingen Akabe Funk, Somival en Ten Anker.

De aanwezigen konden een ticket kopen in de deelnemende horecazaken. De organisatie werkte deze editie met een Covid Safe Ticket om er een coronavrij evenement van te maken.

Om 19.30 uur openden de vrolijke muzikanten van de wandelende fanfare Ze Quaffeurs het Bal van de Burgemeester. Na Dj TT en dragqueen Lola MQueen bracht Willy Sommers het feest naar een hoogtepunt. Miss Dutwa uit Waregem sloot de avond af. (Levi Verbauwhede)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.