Vierde coronadode in Kortrijkse openbare woonzorgcentra

Handen ontsmetten blijft de norm in WZC Sint-Jozef. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Gisteren overleed er een vierde bewoner van de openbare woonzorgcentra in Kortrijk. Het gaat om een 76-jarige man die al een week was opgenomen in de cohortafdeling van Sint-Jozef en al voor de besmetting met een zwakke gezondheid sukkelde. Het stadsbestuur wil nu alle personeelsleden en bewoners van Sint-Jozef, Ter Melle, De Zon en Biezenheem systematisch testen.

“Wij beginnen vanaf nu met het systematisch testen van personeel en bewoners van alle woonzorgcentra van Zorg Kortrijk, ongeacht of men nu wel of niet symptomen vertoont. Vanaf morgen starten we met het testen van het voltallige personeel en alle bewoners van Sint-Jozef waar momenteel vijftien bewoners verblijven die positief testten op Covid-19 en zes personeelsleden afwezig zijn en positief testten op Covid-19″, klinkt het strijdvaardig bij het stadsbestuur. Bij WZC De Weister is die aanpak evenwel niet nodig. Daar werd vorige week iedereen getest en bleken er geen besmettingen te zijn.

De beslissing komt er na een vierde overlijden binnen Zorg Kortrijk. Die organisatie omvat alle OCMW-rusthuizen in Kortrijk en deelgemeenten: Sint-Jozef, Ter Melle, De Zon, Biezenheem en De Weister. In totaal verblijven er 461 bewoners. “Tot nu toe betreuren we vier overlijdens ten gevolge van Covid-19. Gisteren is er een 76-jarige bewoner gestorven die reeds een week was opgenomen in de cohortafdeling van Sint-Jozef en al voor de besmetting een zwakke gezondheid had”, aldus het OCMW. ” Er zijn vijftien bewoners die positief testten op Covid-19 en die momenteel zijn opgenomen in de cohortafdeling van Sint-Jozef. Vier bewoners zijn doorverwezen vanuit het ziekenhuis AZ Groeninge omdat ze voldoende hersteld zijn maar nog niet of niet meer naar huis kunnen.

Van de 446 personeelsleden die vandaag in de woonzorgcentra aan de slag zijn, zijn er twee afwezig omwille van een vermoedelijke besmetting en zeven omwille van een bevestigde besmetting. Geen van hen is in levensgevaar.

(Annelies Nollet)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.