Vierdaagse van de IJzer bereikt einddoel Ieper

© (Foto Henk Deleu)
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

In Ieper eindigde vandaag de 48ste editie van de Vierdaagse van de IJzer. Voor de start in Oostduinkerke waren er zo’n 6.600 wandelaars ingeschreven, maar in de loop van de 4 dagen waren daginschrijvingen nog mogelijk. “Voor herhaling vatbaar”, zegt de uit Oost-Vlaanderen afkomstige Gerlinde Süssenbach.

De Vierdaagse van de IJzer is een internationale mars georganiseerd door de Belgische defensie. De deelnemers konden kiezen uit wandelintochten van 8, 16, 24 of 32 km. Het wandelevenement staat open voor burgers en militairen uit binnen- en buitenland. De eerste wandeldag start en komt aan in Oostduinkerke. De daarop volgende dagen wordt Diksmuide en Poperinge aangedaan om tenslotte te eindigen in Ieper. Daar treffen we twee dames bij het begin van hun 8km lange trektocht.

Gerlinde Süssenbach, die van Duitse afkomst is en in het Oost-Vlaamse Assenede woont, en Gerda Verijser uit Zonnebeke ontmoetten elkaar op de bus en begonnen samen aan de wandeling van 8 km. Gerlinde wandelde alle 4 de dagen en Gerda deed de 16 km in Poperinge. “Het was heel fijn, een mooie streek en voor herhaling vatbaar. De vorig editie deed ik de wandeling in Oostduinkerke en je ziet wel mensen terug die ik toen ook tegenkwam”, zegt Gerda.

“Mijn man en ik zijn in een wandelclub, maar het afgelopen jaar deden we enkel een paar coronawandelingen. Het is nu de eerste keer dat ik meedoe met de vierdaagse en bij leven en welzijn doe ik dit jaar opnieuw mee”, zegt Gerlinde.

Het evenement is in ieder geval een opsteker voor de horeca, want bij aankomst plaatsten heel wat deelnemers zich nog op een terrasje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier