Vier vrienden organiseren EK-pronostiek om overleden vriend Chiel Potié te eren

Brian Labaere en Chiron Potié met het gesigneerde truitje van Timmy Simons. (foto JT)
Brian Labaere en Chiron Potié met het gesigneerde truitje van Timmy Simons. (foto JT)
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Vier vrienden organiseren een pronostiek voor het EK voetbal om geld in het laatje te brengen voor hun 100 kilometer-run voor Kom Op Tegen Kanker. Chiron Potié, Thibault Tanghe, Simon Biesbrouck en Brian Labaere doen dit om hun overleden vriend en broer Chiel Potié te eren. Chiel verloor in 2019 de strijd tegen kanker.

Chiel Potié was slechts 25 jaar toen hij in 2019 het gevecht tegen kanker verloor. Zijn broer Chiron en een aantal vrienden wilden als eerbetoon deelnemen aan de 100 kilometer-run van Kom Op Tegen Kanker. Bij die wedstrijd lopen vier personen samen 100 kilometer, het inschrijvingsgeld bedraagt 2500 euro en wordt rechtstreeks gestort aan Kom Op Tegen Kanker. De vier kameraden organiseerden een quiz en haalden relatief vlot het inschrijvingsgeld binnen. In maart 2020 zouden ze dan deelnemen aan de loopwedstrijd maar corona gooide roet in het eten. “We waren nochtans klaargestoomd om te lopen,” geeft Chiron mee. “Thibault 10, ikzelf 20, Simon 30 en Brian uiteindelijk 40 kilometer. We kregen toen de mogelijkheid om het startgeld te houden voor de editie van dit jaar maar we besloten om het geld aan Kom Op Tegen Kanker te schenken en om opnieuw 2500 euro in te zamelen.”

Het plan was om dit jaar terug een quiz te organiseren, maar alweer corona trok een streep door de planning. “Het volgende idee was een pronostiek rond Parijs-Roubaix,” vervolgt Chiron. “Maar die wedstrijd werd verplaatst naar oktober. We hadden al contact gelegd met Deceuninck-Quick.Step voor een gesigneerd wielertruitje. Uiteindelijk kozen we dus voor een pronostiek voor het EK voetbal.” Deelname aan de pronostiek kost 6 euro. Bij de groepsfase kruis je telkens 1, X of 2 aan en daarna kies je telkens de ploegen die het uiteindelijk tot de finale zullen schoppen. De prijzenpot bestaat uit twee gesigneerde truitjes van Timmy Simons en Leander Dendoncker. Verder is er ook nog een pralinepakket van bakkerij Guido Van Hautte voorzien, de bakkerij waar Chiel vroeger aan de slag was. Tot slot valt er ook nog een biermand te winnen. “De vrouw van Timmy Simons werkt bij mij in Sint-Idesbald”, aldus Brian. “Het gesigneerde truitje is van de interland tegen Ivoorkust.” Simons haalde in totaal 94 caps en was met zijn bijna 40 jaar de oudste Rode Duivel die ooit op het veld stond.

Behalve de EK-quiz werd er ook al op andere manieren geld binnengehaald. Zo verkocht de vriendin van Brian al meer dan 100 liter soep en doet hoofdsponsor Elmacon ook een duit in het zakje. “We hopen met de pronostiek zo’n 1000 euro binnen te halen. Indien we dan nog niet aan die 2500 euro raken, gaan we eventueel nog een extra activiteit organiseren. Op 5 september volgt dan uiteindelijk de loopwedstrijd. We zijn momenteel al wat aan het trainen. Het is ons doel om elk jaar opnieuw aan de loopwedstrijd deel te nemen”, besluit Chiron.

Deelnemen en extra info bij de EK-pronostiek is terug te vinden op www.facebook.com/teamelmacon. De uiterste indiendatum is vrijdag 11 juni om 12 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.