Vier vrienden lopen 100 kilometer tegen kanker

Op de foto zien we de Beerstenaars die samen gaan lopen voor Kom op tegen Kanker. We herkennen v.l.n.r. Jeroen Rondelez, Dominiek Vankeirsbilck, Hannes Matthieu en Jurgen Mispelon. (foto ACK)
Redactie KW

Vier vrienden uit Beerst, die al een tijdje samen lopen, nemen deel aan de 100 kilometer-run voor Kom op Tegen Kanker op 24 maart in De Schorre in Boom. “Ik hoorde het toevallig op de radio”, vertelt Jeroen Rondelez, “en vermits wij alle vier graag lopen, leek het mij een goed idee om dat nu eens voor het goede doel te doen. Ik sprak de anderen aan en ook zij waren meteen enthousiast om mee te doen.”

Voor de gelegenheid noemen ze zich ‘De Voetjes’. Ze, dat zijn Jeroen Rondelez, Dominiek Vankeirsbilck, Hannes Matthieu en Jurgen Mispelon. Om te mogen deelnemen moesten ze aan de som van minimum 2.500 euro zien te geraken. Dit bedrag moeten ze de dag zelf overhandigen. “We zijn heel dankbaar dat onze sponsors ons hierbij hielpen”, vertelt Dominiek. “We hebben twee grote sponsers, Packo Inox NV en Snacks Vandenbunder, maar daarnaast nog tal van kleinere sponsors, die we minstens even dankbaar zijn. Zo verkochten wij kilometers en stonden we met een stand op de kerstmarkt Beerst int Wit’ in Beerst, waarvan de opbrengst ook naar Kom op tegen Kanker gaat. We kunnen nu al een bedrag van 3.500 euro overhandigen.”

Geen wedstrijd

Aan de kilometerverkoop is een tombola verbonden met als hoofdprijs een smartwatch van Actief Computers. De trekking hiervan is gepland op 18 maart. “Er zijn ruim 500 ploegen ingeschreven“, licht Hannes Mathieu toe. “Toch is het nog niet zeker of ze allemaal zullen kunnen en mogen deelnemen, vermits eerst de voorwaarde van de 2.500 euro moet voldaan worden.”

Het gaat niet om een loopwedstrijd maar het is wel de bedoeling dat iedere ploeg samen 100 km loopt. “De 100 km-run tegen kanker start ‘s morgens om 9 uur in Boom. Om niet zo vroeg vanuit Beerst te moeten vertrekken gaan wij de dag voordien door en overnachten we in Mechelen“, zegt Jurgen Mispelon. “Dan kunnen we fris en fit starten.”

Samen aankomen

De vrienden gaan drie tot vier keer per week lopen waarbij Jeroen het meeste aantal kilometers loopt. “In Boom zal ik starten en 40 km lopen”, vertelt Jeroen. “Na 10 km komt Dominiek voor 30 km erbij, nog eens 10 km verder komt ook Hannes meelopen, hij doet 20 km en de laatste 10 km krijgen we het gezelschap van Jurgen. Zo komen we aan 100 km en komen we alle vier tegelijk aan. Het hoofddoel blijft natuurlijk het afgeven van het bijeengegaarde geld. Wij vinden het prachtig dat we onze hobby, het lopen, kunnen uitoefenen om het goede doel te sponsoren. Iedereen kent wel iemand die aan kanker lijdt of aan de ziekte gestorven is. Als we het onderzoek naar geneesmiddelen op die manier kunnen helpen bekostigen, is dat toch het mooiste dat er is.”

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier