Vier reisleiders promoten samen lokaal toerisme

Lieve Kindt werkt elke uitstap uit op maat van de eigen bubbel. (foto JS) © ©2020 Jan STRAGIER
Redactie KW

Vier Zuid-West-Vlaamse zelfstandige reisleiders hebben de handen in elkaar geslagen om deze zomer vrienden, groepjes en families mee op stap te nemen in eigen land. Ook de Moorsleedse Lieve Kindt werkt mee aan het initiatief ‘Reisbubbel’.

Door de coronacrisis kiezen heel wat mensen voor een staycation, een vakantie in eigen land. Zelfstandige reisleiders Regi Chambaere (Gullegem), Ludovik Dornez (Oost-Vleteren), Wouter Feys (Wervik) en Lieve Kindt (Moorslede) werken deze zomer samen om de ‘thuisblijvers’ de kans te geven om op begeleide uitstap in eigen of in een naburige streek te gaan. “Of het nu gaat om wandelen of fietsen of zich verplaatsen met wagens of huiskarrren, al onze uitstappen worden tot in de puntjes voorbereid op maat van de specifieke bubbel”, aldus Lieve.

De Moorsleedse besloot enkele jaren geleden de bank-en verzekeringswereld vaarwel te zeggen voor een leven als reisleider en gids. Inmiddels is ze gediplomeerd en is ze vooral gespecialiseerd in Schotland. Ook Nederland, Duitsland en Oostenrijk zijn landen waar Lieve heel graag komt. Door de coronacrisis focussen Lieve en haar collega’s zich nu ook op de streek waar ze zelf wonen. “We doopten het project om tot reisbubbel. We gaan op ontdekking in België en zien ons land zoals nooit tevoren. België heeft tal van mooie plekjes die meer dan een bezoekje waard zijn”, aldus Lieve.

“België heeft tal van mooie plekjes die meer dan een bezoekje waard zijn”

De vier reisleiders hebben een jarenlange ervaring in het begeleiden van groepen, maar door de coronacrisis zagen ze al heel wat opdrachten verloren gaan. “Het publiek van de autocarsector is sowieso al een ouder publiek. En net deze groep vormt de grootste risicogroep”, aldus de vier reisleiders. “Heel wat mensen zijn niet zo happig om in een autocar te zitten om een week lang met een groep van veertig onbekenden op te trekken.” Voor de reisleiders is het ook nog koffiedik kijken hoe het toerisme er na corona zal uitzien. “Reizen zullen wellicht ook een pak duurder worden de komende maanden en jaren. Goedkoop vliegen, lijkt verleden tijd en ook de autocarreis zal duurder uitvallen.”

Op maat

Inmiddels werkten de vier reisleiders al een aantal programma’s in eigen land uit. Die zijn te vinden via de website www.reisbubbel.be. “Het is de bedoeling dat elke uitstap heel specifiek op maat van de eigen bubbel wordt uitgewerkt”, aldus Lieve. De reisleiders vragen 150 euro voor een halve dag, 180 euro voor een volledige dag. “Dat lijkt misschien veel, maar je krijgt er als groep ook heel veel voor terug. Reisbubbel staat immers garant voor kwaliteit.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier