Vier personen naar ziekenhuis overgebracht door hevige slaapkamerbrand

© (Foto BB)
Redactie KW

In de Sint-Amandsbergstraat in Mariakerke bij Oostende zijn zondagnamiddag vier personen naar het ziekenhuis overgebracht na een hevige slaapkamerbrand in een appartementsgebouw. De bewoonster van het appartement in kwestie is er het ergst aan toe. De oorzaak is voorlopig onbekend.

De brandweer werd rond 17 uur opgeroepen. “Bij aankomst kwam er hevige rookontwikkeling uit het gebouw. De brand woedde in de slaapkamer van een appartement op het gelijkvloers. We hadden het vuur relatief snel onder controle, maar de slaapkamer is volledig uitgebrand. De bewoonster had op eigen houtje het appartement verlaten en stond verward op straat. De vrouw had behoorlijk wat rook binnengekregen en is met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis overgebracht”, zegt postoverste Michael Gonzales van de brandweer van Oostende.

De rook had zich verspreid doorheen het gebouw. “Daarom zijn nog drie andere bewoners preventief naar het ziekenhuis overgebracht”, gaat Gonzeles verder. Het betreft allemaal mensen van bejaarde of middelbare leeftijd. Na ventilatie van gebouw en metingen op CO mochten de andere bewoners die waren geëvacueerd opnieuw naar binnen. “Het appartement waar de brand woedde, is voorlopig onbewoonbaar. Ook Fluvius komt ter plaatse om de elektriciteitsvoorziening uit te schakelen”, aldus kapitein Gonzales. De precieze oorzaak van de brand is nog niet bekend.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier