Zeker zestien nieuwjaarskindjes geboren in West-Vlaanderen

Redactie KW

Enkele West-Vlaamse ouders mochten het nieuwe jaar inzetten met een bijzondere gebeurtenis: de geboorte van hun nieuwjaarskindje. In AZ Groeninge Kortrijk zijn er op 1 januari 3 kindjes geboren. Tobias Lewyllie is de nieuwjaarsbaby van AZ Delta Menen. Hilke en Maylea werden geboren in Oostende. In het AZ Sint-Jan in Brugge zijn er drie nieuwjaarskindjes geboren: twee meisjes en een jongen. Caiden is de nieuwjaarsbaby van AZ Zeno in Knokke-Heist. In Izegem zouden er vier kindjes geboren zijn en in Roeselare werd David verwelkomd. In Ieper ten slotte zag Luïz het levenslicht.

Drie nieuwjaarskindjes geboren in AZ Groeninge

Op nieuwjaarmorgen om 0.36 uur werd het eerste kindje van 2021 in AZ Groeninge in Kortrijk geboren. Het werd Maurice Savic, het eerste kindje van Ludovick Savic en Annelies Lecoutre uit Kuurne . Bij zijn geboorte woog Maurice 3,750 kg en mat hij 52,5 cm.

De bevalling was uitgerekend voor 6 januari, maar op 31 december begonnen ’s morgens om 3 uur al de eerste weeën. Ludovick en Annelies vertrokken twee uur later naar AZ Groeninge in Kortrijk. “We wilden alles zijn natuurlijke gang laten gaan”, aldus papa Ludovick. “Het water brak niet onmiddellijk en we vroegen een epidurale verdoving, want we vermoedden dat het nog een tijdje zou kunnen duren. Ondertussen probeerden we onze traiteur te bereiken om door te geven dat we onze bestelde visschotel niet konden ophalen .”

“De vliezen werden uiteindelijk om 22.30 uur gebroken. Het bleef spannend, want anderhalf uur voor middernacht wisten we nog altijd niet of de geboorte nu voor 2020 of 2021 zou zijn. Kort na middernacht werd Maurice geboren. Hij is daarmee het eerste kindje dat in Kortrijk geboren werd in 2021 . Ik denk dat hij zelfs de eerste baby is in Zuid-West-Vlaanderen”, stelt Ludovick. “We zijn blij met ons grote nieuwjaarsgeschenk. Een geboorte is altijd iets speciaals, maar in coronatijden is het nog specialer.” In AZ Groeninge zijn er op 1 januari al 3 kindjes geboren.

 © MPM
© MPM

AZ Delta Menen verwelkomt Tobias Lewyllie

Voor Maarten Lewyllie en Delphine Mullebrouck uit de Wijnbergstraat in Wevelgem is het nieuwe jaar uitstekend gestart. Ze werden op de eerste dag van het jaar voor de derde keer trotse ouders. Tobias Lewyllie is geboren op Nieuwjaar om 14u15. Hij is 51,5 cm lang en woog bij de geboorte 4,185 kg. Zusje Sam en broer Benne zijn ook enthousiast over de gezinsuitbreiding.

Mama Delphine is blij dat Tobias in het nieuwe jaar het levenslicht zag. Ook voor zusje Sam kwam het goed uit dat haar broer op 1 januari ter wereld kwam. Zij viert op 2 januari immers haar zevende verjaardag. Zo heeft ze alle aandacht voor zich alleen op haar verjaardag. “ Mijn vliezen waren op 31 december al gebroken, maar ik heb nadien bijna niet meer bewogen om op Nieuwjaar te kunnen bevallen . Ik ben blij dat het gelukt is”, aldus de kersverse moeder Delphine Mullebrouck.

Twee nieuwjaarsbaby’s in Oostende

In Oostende werden twee nieuwjaarskindjes geboren, in beide ziekenhuizen een. Teja De prins en Klaas Devreese werden de trotse ouders van Hilke. Het meisje, geboren in het AZ Sint-Jan campus Henri Serruys, woog 4,995 kg en mat 50 centimeter. Het is ondertussen het derde kindje voor de gelukkige ouders.

Ook in het AZ Damiaan zag een baby het levenslicht op nieuwjaarsdag. Jari Loose en Sasannah Gans werden om 14.21 uur de trotse ouders van de kleine Maylea.

Drie nieuwjaarskindjes in AZ Sint-Jan in Brugge

Brian, Malya (niet op foto) en Mila zijn de 3 nieuwjaarsbaby's van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende.© SR
Brian, Malya (niet op foto) en Mila zijn de 3 nieuwjaarsbaby’s van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende.© SR

In het AZ Sint-Jan in Brugge zijn er drie nieuwjaarskindjes geboren. Twee meisjes en één jongen. Brian Fang woog 2,77 kilo bij zijn geboorte in het AZ Sint-Jan. Hij mat 46 centimeter. Het gaat om de derde spuit in het gezin van Miao Zhang en Xi Fang. De 3,48 kilo wegende Malya Monte is de eerste dochter van Djamela Redoutey en Kevin Monte. De 3,47 kilo wegende Mila Van Rafelghem is het tweede kind van Melina Declerck en Dries Van Rafelghem. De Brugse OCMW voorzitter Pablo Annys ging naar jaarlijkse gewoonte de jonge moeders feliciteren.

AZ Zeno Knokke verwelkomt Caiden

Het Knokse AZ Zeno mocht Caiden verwelkomen: een nieuwjaarskindje voor Nele en Dylan. Caiden is een flinke jongen van 3,075 kilo.

David ziet het levenslicht in Roeselare

 © JC
© JC

In AZ Delta in Roeselare zag de kleine David Rshtuni gisteren het levenslicht. Hij meet 53cm en weegt 3,380kg. Papa Rafayel Rshtuni en mama Lusine Rshtuni zijn de trotse ouders. David heeft een zusje, Eva. De twee groeien samen op in de Wallenstraat in Roeselare.

Jan Yperman Ziekenhuis verwelkomt Luïz

Op de materniteit van het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper werd vrijdag om 19.56 uur Luïz geboren. Mama Valerie Deroo en papa Manu Carlier uit de Hoogweg in Wervik zijn super trots met hun nieuwjaarskindje. Hun kleine jongen weegt 3, 450 kilo en is 50 centimeter groot.

 © ED
© ED

“De geboorte was normaliter voorzien op 4 januari”, zegt papa Manu Carlier. “We zijn heel gelukkig dat Luïz een nieuwsjaarskindje is. 1 januari 2021 zal voor ons altijd een speciale dag blijven.”

Ook de grootouders delen in de vreugde. Spijtig dat oma Carine Delporte de blije gebeurtenis niet kon meemaken. De mama van Valerie Deroo overleed op 4 januari vorig jaar na een moedige strijd tegen een slepende ziekte. 4 januari…uitgerekend de dag dat de geboorte van Luïz één jaar later was voorzien

Vier kindjes in Sint-Jozefskliniek Izegem

In de Sint-Jozefskliniek in Izegem zouden er vier kindjes geboren zijn.

(EDB / MPM / JR / SR / ED)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.