Vier nieuwjaarskindjes geboren in Ieperse Jan Ypermanziekenhuis

(foto LB)
Redactie KW

Het werd een drukke 1 januari in het Jan Ypermanziekenhuis, want er werden maar liefst 4 baby’s geboren.

Een rustige 1 januari werd het niet in het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper. Vier meisjes zagen het levenslicht. Het eerste nieuwjaarskindje werd Hailey Vanhee, dochter van Stephanie Debleu (27) en Bono Vanhee (36) uit Wervik. Ze werd om 9.10 uur geboren en is het tweede kindje voor Stephanie en het eerste kind van Bono. Het meisje weegt 4,390kg en meet 53 cm. “Normaal moest ze op 22 december geboren worden. We hadden plannen gemaakt op nieuwjaarsavond, maar dat is dus anders gelopen. Maandagavond begonnen de weeën en dinsdagnacht zijn we uiteindelijk naar het ziekenhuis gekomen”, zegt mama Stephanie.

(foto LB)
(foto LB)

Om 9.41 uur slaakte Mira Depoorter haar eerste kreetje. Mira is het eerste kindje van Jolien Gheldof (25) en Dries Depoorter (28) uit Passendale. “Mira moest normaal op 23 december geboren worden. Van een bijna kerstkindje naar een nieuwjaarskindje dus”, zegt papa Dries. “Onze familie hadden gedacht dat ze op kerstmis zou geboren worden, maar daarna werd gehoopt op een nieuwjaarskindje. We hebben nog nieuwjaar gevierd met vrienden en daarna nog kort in bed kunnen kruipen. Om 5.20 uur zijn we naar het ziekenhuis gekomen en enkele uren later was Mira geboren. Het is heel vlot gegaan.” Mira weegt 3,600kg en meet 50,5 centimeter.

(foto LB)
(foto LB)

Fleur werd om 11.51 uur geboren. Het meisje is 48 cm groot en weegt 3kg. Ze is het eerste kindje van Delphine Demuynck (37) en Jonathan Viaene (34) uit Geluwe. “Maandagavond is mijn water gebroken, dus het is een lange bevalling geworden. Eigenlijk moest Fleur op 4 januari geboren worden, maar nu is ze er dus al. We zijn uiteraard heel erg blij dat ze er is. Iedereen reageert heel enthousiast om dit leuke nieuws”, zeggen Jonathan en Delphine. “Heel veel complimenten voor vroedman Geert die ons zo goed geholpen heeft. Prachtig werk.”

De ouders van het vierde kindje wensten niet in de krant te komen. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier