Vier neven Bruynsteen organiseren Ball for Lifeten voordele van G-basketbal

Op zaterdag 18 mei is er in de sporthal Ball for Life. Dit basketbaltornooi wordt georganiseerd door vier basketbalgekke neven ten voordele van G-basketbal.

Arne, Niels (met bal), Simon (met trofee, gemaakt door Niels Holvoet) en Siebe Bruynsteen. (foto AP)

Arne (26) en Siebe (22) Bruynsteen zijn twee broers. Arne woont in Ieper en is HR-medewerker, terwijl Siebe uit Sint-Juliaan komt en onderwijzer is. Neef Simon Bruynsteen (25) is jeugdconsulent bij de gemeente Langemark-Poelkapelle. Hij woont momenteel nog in Sint-Juliaan, maar verhuist binnenkort naar Poelkapelle. De oudste neef is Niels Bruynsteen (29), actief als accountant. Hij is net als Arne woonachtig in Ieper.

Warmste Week

Naast de familieband delen ze ook een passie voor basketbal. “We hebben dit meegekregen van onze vaders. Arne, Siebe en Simon spelen competitief bij Poperinge”, vertelt Niels. “Ik speel recreatief in Ieper. We woonden onlangs een wedstrijd van G-basket bij en zagen hoe die jongens zich amuseren. De keuze voor dit goede doel was snel gemaakt. We wilden dit doen in het kader van Music for Life, dus daarom kozen we Ball for Life. Het is nog een half jaar voor de Warmste Week, maar in deze periode zijn er minder mensen op vakantie en is het seizoen afgelopen. Het is wel de bedoeling om naar De Warmste Week te gaan met het eindbedrag.”

Drie Belgian Cats komen op bezoek voor een driepuntcontest

Aangezien ze alle vier hun wortels in Langemark-Poelkapelle hebben, lag de keuze voor de sporthal in eigen gemeente voor de hand. “Zaterdag kunnen we terecht in de nieuwe sporthal”, aldus Niels. “We wilden acht ploegen en de plaatsen raakten snel ingenomen. Om 9 uur staat de eerste match geprogrammeerd. Matchen duren 2 x 15 minuten. Tijdens de eerste 13 minuten per helft wordt de klok niet stilgezet. De acht plaatsen raakten snel ingenomen.”

Drie neven nemen ook zelf deel aan het tornooi. “Ik maak deel uit van Rebac, wat geen verband heeft met Iebac, maar staat voor recreatieve basketbalclub”, aldus Niels. “Arne (BBC Zeveringe) en Simon (Rapid Boom) zitten in dezelfde poule. Voorts is er nog The Vetz Langemark. In poule B strijden volgende vier ploegen voor groepswinst: Zanger Rinus en Friends, Gratis Picon op kosten van Siebe, The Warriors en *Team JCTG. We verwachten van enkele teams topbasketbal, maar vooral de fair play en het plezier primeren. De ploegen bestaan telkens uit 5 à 10 spelers. De finale is om 17 uur”, weet Niels nog te melden.

Belgian Cats

Naast het tornooi is er nog een demonstratiematch. “Daarin nemen twee G-ploegen het tegen elkaar op. Zo kunnen we tonen waarom we geld inzamelen.” Ball for Life verwelkomt ook drie Belgian Cats. “We strikten Hanne Mestdagh, Elise Ramette en Julie Vanloo. Zij komen voor een driepuntcontest. Per driepunter betaalt een sponsor 5 euro, ze krijgen 25 pogingen”, legt Niels uit.

Om de kosten te dekken organiseerden ze al een pannenkoekenverkoop. “Het idee kwam van Simon en we verkochten 330 kilogram pannenkoeken. We hopen dankzij deze verkoop, de sponsoring, inschrijvingsgelden en het eten en drinken de dag zelf 3.000 euro bijeen te rapen voor het G-basket. Ook de spelers kunnen nog een duit in het zakje doen, want als ze vijf persoonlijke fouten maken, zijn ze 1 euro verschuldigd. Dit geldt ook voor een technische fout.”

Niels kijkt al voorzichtig uit naar een tweede editie. “Het organiseren is voor Simon niet onbekend door zijn job en ik heb ook wat ervaring met BOE!-fuiven, maar dit is nog iets helemaal anders. We zien het zitten om daar volgend jaar een verlengstuk aan te breien, maar beseffen dat we het zonder de hulp van vele vrijwilligers niet konden realiseren. Ik denk aan Bart Rambour die ons logo ontwierp, mijn vriendin Emmely Pollet die de Facebookpagina up-to-date hield, Niels Holvoet die de trofee maakte, onze families die ook een handje komen toesteken…”

(AP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.