Vier mogelijke coronagevallen in woonzorgcentrum Langemark

Redactie KW

Het coronavirus wordt door het gemeentelijk crisiscomité in Langemark-Poelkapelle nauwlettend opgevolgd en vooral het woonzorgcentrum krijgt bijzondere aandacht. Vier bewoners werden afgezonderd.

Het schepencollege houdt dagelijks een videoconference om de ontwikkelingen van nabij op te volgen. In woonzorgcentrum De Boomgaard is een aparte quarantaineruimte ingericht nadat vier bewoners griepsymptomen vertoonden. De vier bewoners vertonen lichte symptomen en blijven voorlopig in het WZC. Eén bewoner is getest op het coronavirus. “We wachten op de uitslag. Alle betrokken families zijn op de hoogte gebracht”, zegt burgemeester Lieven Vanbelleghem.

Alle bewoners werden even op hun kamers gehouden, terwijl de quarantaineruimte werd ingericht op de plaats waar het dagverzorgingscentrum normaal doorgaat en in de aanpalende kamers. “De quarantaineruimte zal ervoor zorgen dat de zieke bewoners gescheiden worden van niet-zieke bewoners. Ze krijgen er de beste zorgen toegediend. Ook worden onze eigen medewerkers op deze manier maximaal beschermd, zodat ze kunnen blijven zorgen voor alle bewoners”, zegt directeur Matthias Vanderhauwaert.

Niet-zieke bewoners mogen zich vrij in het WZC begeven. “Wel verwachten we dat ze voldoende afstand houden van elkaar. Gemeenschappelijke activiteiten waren al geannuleerd en blijven dit ook. De begeleiders Wonen en Leven en de ergotherapeuten leiden dit in goede banen.”

“Als burgemeesters werden we beloofd – indien iemand in de gemeente opgenomen zou zijn in een ziekenhuis met corona – wij daarvan niet de namen van de personen, maar wel het officieel aantal zouden kennen. Op basis daarvan kan ik zeggen dat Langemark-Poelkapelle op dit moment geen coronapatiënt heeft die opgenomen is in een ziekenhuis“, zegt Vanbelleghem.

Zorgcampus Langemark-Poelkapelle – 057/49.08.30.

(pco)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.