Vier maanden zomerterras in Torhouts domein Ravenhof

Jan Dulst en zijn vrouw Jo Vanhecke lachend in het mooie Torhoutse kasteelpark Ravenhof.©Johan Sabbe
Jan Dulst en zijn vrouw Jo Vanhecke lachend in het mooie Torhoutse kasteelpark Ravenhof.©Johan Sabbe
Johan Sabbe

Goed nieuws voor wie in een mooie, groene omgeving van een glas wil genieten. Op zaterdag 5 juni start in het Torhoutse kasteeldomein Ravenhof een zomerterras dat tot eind september open blijft. Afhankelijk van het weer is het elke dag toegankelijk tot 23 uur.

Het terras wordt gerund door Jan Dulst (45) en zijn vrouw Jo Vanhecke (52) van de bar en biljartzaak Smoking Cue in de Hofstraat. “Dankzij het stadsbestuur kan zowat iedereen uit de lokale horeca na de coronamiserie genieten van een XL-terrasuitbreiding, maar in de Hofstraat kunnen wij geen terras plaatsen”, zeggen ze. “En dus hebben we de stad gevraagd om naar een locatie te mogen uitwijken waar we wél een terras kunnen runnen. Gemeenteraadslid Elke Casier heeft ons idee warm aanbevolen en we kregen groen licht: we mogen in het mooie stadspark Ravenhof vier maanden aan de slag. Van zodra de horeca binnen mag heropenen op 9 juni runnen we tegelijk onze vertrouwde Smoking Cue. Daar zullen de EK-matchen voetbal op vier grote schermen te volgen zijn.”

Jan en Jo kunnen bijna niet wachten om hun terras aan de achterzijde van het Kasteel Ravenhof uit te bouwen. “We hebben logischerwijze geen eigen terrasstoelen en -tafels, dus moeten we hierin investeren”, zegt Jan. “Maar voor vier maanden loont dat de moeite. Het is hopen op mooi zomerweer, want als het pijpenstelen regent, heeft het uiteraard geen zin om het terras open te houden. Dan komt er geen kat.”

Gezellige sfeer van de ‘Roaring Twenties’

Het thema van het zomerterras wordt de Roaring Twenties , verwijzend naar de periode van intussen precies een eeuw geleden. “We zullen voor een gezellig sfeertje zorgen”, zegt Jo. “Uiteraard palmen we niet het hele park in, maar beperken ons tot een afgebakend deel. Niemand mag zich verplicht voelen om op ons terras te komen zitten. Al heten we iedereen welkom.”

In juli en augustus zal Leen Vanhecke, de zaakvoerder van het Griekse Eethuisje Socrates in de Oostendestraat, zes weken helpen bij de bediening op het zomerterras. Ze is de zus van Jo. Haar Griekse kok trekt in de genoemde periode met vakantie naar zijn thuisland, waardoor haar restaurant noodgedwongen gesloten is. “Straks twee zussen samen hard aan het werk”, lacht Jo.

Het zomerterras is bij droog weer elke dag van 16 tot 23 uur open en op zaterdag en zondag al vanaf 14 uur. Met koffie en de gewone dranken, maar ook met cocktails, sterkedrank en wat versnaperingen.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten