Vier maanden cel voor steekpartij… in Brugse gevangenis

Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een Tunesische Belg tot vier maanden effectieve celstraf veroordeeld voor een steekpartij in de gevangenis van Brugge.

Ibrahimi S. zit sinds september 2013 in de Brugse gevangenis. Op de E40 in Jabbeke probeerde de mensensmokkelaar toen tot twee keer toe een politievoertuig te rammen. Voor die feiten werd de Iraanse Koerd in april 2014 tot zes jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld. Zijn celgenoot Imed A. kreeg in juli 2012 vier jaar effectieve celstraf. De Tunesische Belg pleegde onder andere een waslijst auto-inbraken in Oostende.

“In de gevangenis kan je niet wegvluchten als je celgenoot je aanvalt”

Dinsdagavond 18 augustus 2015 kregen de gedetineerden het in hun cel met elkaar aan de stok. Ibrahimi S. zat naar Al Jazeera te kijken, terwijl Imed A. liever naar muziek wilde luisteren. “S. verheerlijkte de aanslag in Sousse, daar was mijn cliënt heel erg van aangedaan”, aldus meester Stijn Leliaert. Volgens zijn advocaat moest Imed A. zich noodgewongen met een mes verdedigen. “Hij stond met zijn rug tegen de muur. In de gevangenis kan je niet wegvluchten als je celgenoot je aanvalt.”

De advocaat van Ibrahimi S. wees erop dat zijn cliënt steek- en snijverwondingen opliep in de hals en in het gezicht. “Dit was een duidelijke poging tot doodslag op mijn cliënt. A. zelf liep kleine, oppervlakkige verwondingen op”, aldus meester Koen Vaneecke. Uiteindelijk werd de Iraniër zelfs nog zwaarder bestraft dan zijn celgenoot van Tunesische origine. De gevraagde schadevergoeding van 2.500 euro werd herleid naar 300 euro.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.