Vier Kuurnenaren zijn er dan toch in geslaagd om Nicaragua te verlaten

Philippe Vertriest vertoeft nu in Londen. Morgen staat een vlucht naar Parijs gepland. © foto BRU
Redactie KW

Het viertal vertoeft al sinds begin maart in Nicaragua, maar door het coronavirus leken ze vorig weekend het land niet te mogen verlaten. Ondertussen slaagden ze daar wel alle vier in. Drie onder hen zitten nu nog in Miami, Philip Vertriest zit in Londen.

Benedikt Devos, Christophe Vandekerckhove, Micha Breemeersch en Philip Vertriest uit Kuurne zijn er dan toch in geslaagd om Nicaragua te verlaten. Via het vliegveld van Managua slaagden ze erin om een vlucht te nemen richting Miami. “We splitsten ons op in twee groepen”, vertelt Philip Vertriest, die al drie dagen onderweg is – zonder slaap – en zich nu in Londen bevindt.

“Zelf verliet ik Nicaragua woensdag even na de middag. Benedikt, Christophe en Micha namen een vlucht later, gezien de vlucht waarop ik zat volgeboekt was. Momenteel is het nerveus afwachten hier in Londen tot mijn volgende vlucht, die vrijdagmorgen gepland staat richting Parijs. De Londense luchthaven ligt er verlaten bij en ook alle hotels die ik bezocht zijn volgeboekt. Ik bivakkeer voor Aerotel in de hoop dat er een plekje vrijkomt, maar ik denk dat ik eraan zal zijn voor mijn moeite. Wat mij echter opviel op de vlucht tussen Miami en Londen was dat de stewardessen van American Airlines geen mondmasker droegen, hoewel het vliegtuig vol zat met toeristen onder wie heel wat een mondmasker droegen.”

Koortsmeting

Ook Benedikt, Christophe en Micha stellen het goed en zijn momenteel op de luchthaven van Miami, waar ze nog zes uur dienen te wachten voor hun vlucht richting Londen opstijgt. “Tot op heden is alles vlot verlopen”, vertelt Benedikt Devos vanuit Miami. ” Ikzelf en Christoph werden bij aankomst in Miami wel onderworpen aan een koortsmeting. Op het vliegtuig zelf werd gemeld dat het de laatste vlucht was van American Airlines richting de Verenigde Staten, dus we mogen van geluk spreken dat we met ons drieën nog meekonden met deze vlucht, waarop vooral terugkerende piloten zaten. Een hotel dat nog kamers vrij heeft, is hier in Miami alvast niet te vinden, waardoor we volledig op onszelf zijn aangewezen.”

Vanuit Parijs gaat het dan met de TGV richting Rijsel. Hoe het dan verder moet, weten Philip, Benedikt, Christophe en Micha echter nog niet. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier