"Met wat geluk hadden we zelfs voor de eerste keer zeven kandidaten kunnen hebben", aldus Dominiek Druart van vtbKultuur. "Door allerlei omstandigheden haakten enkele kandidaten af."

Wie er wel voor gaan zijn Tamica Labarque, Emmy Nolf, Amy Roobroek (allen Wervik) en Rhune Schuermans (Geluwe). Opmerkelijk: Emmy en Amy doen voor de tweede keer op rij mee. Vorig jaar vielen ze buiten de top drie. Er waren toen vijf kandidaten.

Eveneens opmerkelijk: Amy en Emmy zitten in Futura langs de Hellestraat in dezelfde klas. Ze volgen het zesde middelbaar Verzorging. En er zijn nog meer gelijkenissen. Tamica danst bij Danscompagnie Tros, Emmy en Amy zijn lid van dansgroep Rouge.

Uitkijken wie de opvolgster van Tabaksfee Kelly Burgraeve wordt. Naast een schriftelijke proef en een voorstelling aan de jury zonder publiek, zijn er met het sigarettenrollen en tabaksnaaien weer twee praktische proeven. De Tabaksfeeverkiezing is een organisatie van vtbKultuur in samenwerking met de stad Wervik en het Nationaal Tabaksmuseum. Er is een optreden van de MiniMaxiBand. In en rond het museum zal er heel wat te beleven zijn.

(EDB)

"Met wat geluk hadden we zelfs voor de eerste keer zeven kandidaten kunnen hebben", aldus Dominiek Druart van vtbKultuur. "Door allerlei omstandigheden haakten enkele kandidaten af."Wie er wel voor gaan zijn Tamica Labarque, Emmy Nolf, Amy Roobroek (allen Wervik) en Rhune Schuermans (Geluwe). Opmerkelijk: Emmy en Amy doen voor de tweede keer op rij mee. Vorig jaar vielen ze buiten de top drie. Er waren toen vijf kandidaten.Eveneens opmerkelijk: Amy en Emmy zitten in Futura langs de Hellestraat in dezelfde klas. Ze volgen het zesde middelbaar Verzorging. En er zijn nog meer gelijkenissen. Tamica danst bij Danscompagnie Tros, Emmy en Amy zijn lid van dansgroep Rouge.Uitkijken wie de opvolgster van Tabaksfee Kelly Burgraeve wordt. Naast een schriftelijke proef en een voorstelling aan de jury zonder publiek, zijn er met het sigarettenrollen en tabaksnaaien weer twee praktische proeven. De Tabaksfeeverkiezing is een organisatie van vtbKultuur in samenwerking met de stad Wervik en het Nationaal Tabaksmuseum. Er is een optreden van de MiniMaxiBand. In en rond het museum zal er heel wat te beleven zijn.(EDB)