Vier jaar voor Franse autodieven met voorliefde voor exclusieve wagens

De dieven viseerden luxewagens. © Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een Franse gangster is ook in beroep bestraft met vier jaar cel voor een reeks autodiefstallen. Samen met een kompaan viseerde hij dure luxewagens en werd geklist na een wilde achtervolging.

In de nacht van 5 op 6 november vorig jaar inspecteerde de politie een verdachte Renault Clio met Franse nummerplaat in een woonwijk in Ruddervoorde. De wagen stond met gedoofde lichten aan de kant van de weg en de twee inzittenden waren uitgestapt om op de oprit van een woning een geparkeerde Mercedes CLA te bekijken.

Na een korte, maar wilde achtervolging kon de vluchtauto met behulp van een spijkermat tot stilstand worden gebracht. Naast inbrekersmateriaal trof de politie ook pepperspray en een stroomstootwapen aan. Inzittenden Mehdi M. (36) en Mehdi C. (30) hadden de wagen in Frankrijk gestolen en waren ermee naar België afgezakt om exclusieve wagens te stelen.

En dat was niet de eerste keer. Eerder hadden ze al in Koksijde, Anzegem en Lochristi auto’s gestolen. Beiden kregen vier jaar, maar voor Mehdi C. vroeg de procureur-generaal vijf jaar omdat hij al een strafblad heeft voor diefstal en diefstal met geweld. “Die twee zijn compleet van God … of Mohamed los! Justitie moet aan dat gespuis van over de grens een krachtig signaal geven.”

Het hof bevestigde echter de twee straffen van vier jaar effectieve celstraf. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier