Vier gezinsleden spelen samen in ‘Paprika uit Afrika’ in Roeselare

Luc Verleye speelt dit keer samen met zoon Matthias, dochter Julie en vrouwtje Carine. © (foto JCR)
Redactie KW

Toneelvereniging Rap van Tong speelt met Paprika uit Afrika haar tweede komedie. Voorzitter Luc Verleye sleurt hierbij heel zijn gezin mee op het podium. “We slaan alvast een extra voorraad zwarte schmink in”

Rap van Tong is de nieuwste toneelvereniging van Roeselare en is de doorstart van de Roeselaarse Revue.

“Met deze nieuwe groep namen we wel een risico”, vertelt Luc Verleye. “Maar het was meteen een schot in de roos. Vorig jaar speelden we Allo Allo en voor die voorstellingen verkochten we meer dan duizend kaartjes. Een onverhoopt succes.”

“Rap van Tong heeft niet de bedoeling om andere groepen in de stad concurrentie aan te doen. Wij spelen bijvoorbeeld in het voorjaar op een moment dat het eerder rustig is in het Roeselaarse toneellandschap. Heel wat van onze spelers zijn ook vaste waarden in andere verenigingen. Ook op dat gebied willen we graag de toneelvrede bewaren. Dit is geen competitie. We moeten elkaar helpen.”

Oude droom

“Zo’n toneelproject opzetten doe je niet zomaar. We hebben enorm veel volk nodig, niet alleen op het podium maar ook ernaast. Voor dit stuk, Paprika uit Afrika, moet alles in een Afrikaans kleedje worden gestopt. We zullen alvast een extra voorraad zwarte schmink inslaan.”

“Dit keer ben ik er eindelijk in geslaagd om een oude droom te vervullen. Heel mijn gezin speelt mee zelfs zoon Matthias. Ik heb nooit een acteur in hem gezien. Maar in de revue moest hij ons eens depanneren en iemand die uitviel vervangen. Ik stond perplex. Nu speelt hij samen met zijn zus Julie en mijn vrouw Carine en nog acht andere acteurs mee in deze komedie”, aldus nog Luc Verleye. (Bart Crabbe)

Rap van Tong speelt Paprika in Afrika op 3, 4, 5, 8, 10 en 11 april in zaal OCAR in Rumbeke. Tickets kosten acht euro en worden gereserveerd op het nummer 0468 33 81 53.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier