Vier gemeenten werken gemeenschappelijke vaccinatiestrategie uit

©POOL DIRK WAEM Belga
©POOL DIRK WAEM Belga
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

De burgemeesters van de vier gemeenten uit de eerstelijnszone WE40 steken de koppen bij elkaar om een gemeenschappelijke vaccinatiestrategie uit te werken. Van hogerhand worden nu draaiboeken opgesteld die de exacte procedures beschrijven.

“Gisteren hadden we nog een webinar over de stand van zaken. Een volgende volgt op 14 januari”, vertelt burgemeester van Beernem Jos Sypré. “Belangrijk is dat we nu bespreken hoe we die draaiboeken en procedures vertalen naar onze gemeenten. Er zal voor elke 100.000 inwoners één vaccinatiecentrum zijn. Onze gemeenten tellen samen ongeveer dat aantal, dus we beslissen nu of we één groot centrum, of meerdere lokale centra openen. Bovendien moeten we ook nadenken over de kostprijs en organisatie. Belangrijk dat de hele organisatie kwalitatief, efficiënt en met voldoende beschikbare vaccins gebeurt. De voorbereiding van dit alles is immens en dient minutieus te gebeuren om een maximaal effect te beogen. Medische experten werken hierbij nauw samen met de openbare besturen. Momenteel onderzoeken we op welke manier vaccinatiecentra optimaal georganiseerd worden voor onze gemeenten.”

Vooralsnog werd gezegd dat de vaccinatiecampagne zich in maart al op gang zou trekken, maar dat lijkt nu te verschuiven naar april en mei. “Maar met de samenwerkende gemeenten zetten we de voet vooruit om goed voorbereid aan de campagne te starten”, besluit Sypré.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.