Vier een volledige vegan Valentijn in Eetcafé ‘t Folk in Dranouter

© Facebook 't Folk Dranouter
Redactie KW

In april 2019 kreeg Eetcafé ‘t Folk in Dranouter de Vegan Friendly-sticker uitgereikt van EVA vzw.

Dat betekent dat Eetcafé ‘t Folk zich engageert om elke maand minimum 1 vegan suggestie op de kaart te zetten. “Omdat we merken dat de vraag naar vegan gerechten heel groot is en de meeste zaken in de regio zich focussen op de traditionele keuken, stelden we ook een volledig vegan Valentijnsmenu samen. Dat is uniek in de Westhoek”, aldus Sofie Pauwels.

Op de kaart van Eetcafé ‘t Folk stonden al enkele veggie gerechten, maar nu focust het restaurant zich ook volop op de vegan keuken. “Vooral de komst van hulpkokkin Sasha in oktober, die zelf veganist is, inspireerde barvrouw Marleen en kokkin Myriam om meer te focussen op vegan gerechten op de menukaart”, verduidelijkt Sofie Pauwels. Samen stelden ze de winterkaart op, met onder andere vegan Thaïse groentencurry, vegan haché parmentier, vegan rode bietenburger, Sasha’s huisbereide chocomousse. Op die manier kunnen veganisten zowel een vegan aperitief, hoofdgerecht en dessert nuttigen. En daar komt dus een vegan valentijnsmenu bovenop: picon of bubbels met hapjes, portobello tricolore, vegan waterzooi, carpaccio van ananas met ijs en koffie aan 38 euro per persoon.

“Dat onze hulpkokkin Sasha vegan is zal wel bijgedragen hebben tot het Valentijnmenu. Tijdens het Valentijnsweekend kan je trouwens een streepje muziek meepikken. Op vrijdagavond is er vanaf 19.30 uur een gratis leerlingenconcert in de foyer van het Eetcafé, gebracht door leerlingen van de afdeling ‘lichte muziek’ van dé Academie. Op zaterdag speelt Caverns een gratis, zacht optreden in het Eetcafé. Het optreden start om 20.30 uur.”

Caverns is het alter ego van Ray Vietti, singersongwriter en oprichter van The Harmed Brothers. Caverns brengt een mix van alt country, americana en folk over de dinges des levens. Reserveren met vermelding van traditionele menu of veganmenu kan via e-mail info@dranoutercentrum.be (MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier