Vier camera’s op strand van Zeebrugge

Stad Brugge zou de strandcabines in Zeebrugge volgende zomer anders willen opstellen, tot groot ongenoegen van de 400 cabinehouders. (gf)
Stefan Vankerkhoven

Er worden vier camera’s geplaatst langs de Saint George’s Day Wandeling en op de zeedijk in Zeebrugge. De Stad Brugge investeert hierin 13.929 euro. Het bedrag word bijna volledig betaald met Europese steun.

De camera’s moeten niet alleen het westelijk deel van de haven beveiligen, maar zullen ook de transmigranten die in de strandwijk ronddwalen en vaak overnachten in de duinen op het strand filmen.

“Als er een misdrijf gepleegd wordt, zoals inbraken in strandcabines, kan de politie de daders op heterdaad betrappen. De films kunnen ook als bewijs dienen om in aanmerking te komen voor het schadefonds dat wij opgericht hebben voor schade aan strandcabines door onbekenden”, stelt burgemeester Dirk De fauw.

Enkel de parij Groen onhield zich bij de stemming over dit dossier tijdens de gemeenteraad van 1 september: Raf Reuse vindt dat er eerst bij de Zeebruggenaren moet gepolst worden of ze zo’n camera’s in de strandwijk wel zien zitten. “Dat doen ze zeker, ze zijn vragende partij”, benadrukt Jean-Marie De Planke. Nele Caus (N-VA) en Stefaan Sintobin (VB) vragen extra camera’s nabij de Stella Maris kapel en in de statinsomgeving.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier