Vier Brugse studenten organiseren Bodyweightgame in Crossfit Roeselare

Hanne Viaene, Amber Messiaen en twee andere medestudenten organiseren op zondag 13 maart Bodyweightgame. © (foto MC)
Marah Cham

In het kader van het vak ‘Sport Business Project’, organiseren tweedejaarsstudenten Hanne Viaene (19), Amber Messiaen (19), Ortwin Neels (21) en Jochen Huysentruyt (20) een calisthenics wedstrijd in Crossfit Roeselare. Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel.

De vier studenten kregen al in september de opdracht om een sportevenement uit de mouw te schudden. Na lang overleggen, besloten ze toch om een calisthenicscompetitie te organiseren.

Jochen behoedt zich over de productie, Ortwin ontfermt zich over het financiële gedeelte, Hanne doet de communicatie en Amber is projectmanager. Zo zijn de taken goed verdeeld en doet ieder zijn deel.

De Bodyweightgame gaat door op zondag 13 maart vanaf 14u in Crossfit Roeselare. De wedstrijd duurt tot 18u30 en wordt vervolgd door een prijsuitreiking. Toeschouwers die vooraf inschrijven, betalen 9 euro en deelnemers 7 euro. Wie aan de deur inschrijft, betaalt 3 euro meer. Een deel van de opbrengst gaat naar Kom Op Tegen Kanker.

Naast de spectaculaire bewegingen van de deelnemers, zal er ook streetfood aanwezig zijn om de hongerige buikjes te vullen.

Calisthenics

De naam van het evenement (Bodyweightgame) verklapt al voor een stuk wat het doel van calisthenics is. Tot een paar jaar geleden was het vooral een rage in Amerika, maar ondertussen is het ook in ons land een populaire vorm van sport geworden. Bij calisthenics train je met je eigen lichaamsgewicht en zo min mogelijk met fitnesstoestellen.

“Calisthenics oefeningen kunnen er heel spectaculair uitzien, dus alle toeschouwers zijn zeker welkom op ons evenement”, vertelt Hanne.

Waardebon

Om hun evenement te financieren organiseren de vier studenten daarbovenop nog een wijnverkoop. Ook kunnen de studenten rekenen op materiële steun van Decathlon Roeselare. Elke toeschouwer en deelnemer ontvangt bij zijn inschrijving een waardebon van 6 euro in de vorm van punten op hun klantenkaart.

Inschrijven

In totaal kunnen er 25 kandidaten deelnemen. Er zijn nog plaatsjes vrij, maar wees er snel bij. Inschrijven kan via www.bodyweightgame.jouwweb.be of in de fitnessafdeling van Decathlon Roeselare. Ook meer info rond de wijnverkoop is te vinden op hun site.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.