Vier boomreuzen vallen tegelijk op dak van vakantievilla

Storm Odette heeft voor een kleine ravage gezorgd in de tuin van een vakantievilla in de Dahlialaan in Oostduinkerke. Liefst vier boomreuzen sneuvelden ter tegelijkertijd en kwamen op het dak van het huis terecht.

© (Foto JH)

De brandweer werd zaterdag even na de middag opgeroepen naar de straat. Twee bomen werden er aan de straatkant ontworteld en sleepten in hun val een bakstenen tuinmuur mee. Dat had een domino-effect want de twee bomen botsten daarna tegen nog eens twee andere grote bomen. Drie van de bomen kwamen vervolgens op het dak van de villa terecht. Een andere sneuvelde in de voortuin.

De ravage is er groot. Het dak ligt bezaaid met grote takken en minstens twee stammen van bomen bleven op het dak liggen. Voor de brandweer van Koksijde was het een onmogelijke opdracht die allemaal te verzagen. Er was ook geen gevaar voor slachtoffers want in de vakantievilla was niemand aanwezig. De eigenaar woont in Durbuy en komt maar af en toe naar zijn villa die ook vaak verhuurd werd.

Daarom vertrok de brandweer er terug. De eigenaar trommelde een tuinaannemersbedrijf op om alle bomen van het dak te halen en te verzagen. Er is schade aan het dak, de dakgoten en vensters maar hoe groot die precies is kan pas uitgemaakt worden eenmaal alle bomen verwijderd zijn. In ieder geval hield het dak redelijk goed stand.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.