Na een feestmaal en een muzikaal optreden waar meer dan honderd leden van deze seniorenvereniging aanwezig waren, lichtte de voorzitter het nieuwe jaarprogramma toe.

Om het nieuwe jaar goed in te zetten, wordt op 7 januari alvast gestart met een nieuwjaarsreceptie. Op maandag 4 februari wordt een causserie gehouden over de vluchtelingenproblematiek in Europa. Op dinsdag 5 maart wordt het lachen geblazen met een komische monoloog van Rita Vereecke ' Horen, zien... en lachen'.

Op maandag 1 april leert Nadine Fiems hoe we lekkere desserts kunnen klaarmaken. Een busreis naar de slagvelden van Artesië en Arras op 29 april brengt de Vief-reizigers even over de grens om kennis te maken met de gruwelen van het oorlogsgeweld. Op 6 mei wandelen we door de geschiedenis van de geneeskunde met Paul Broos. Een danspasje neerzetten en luisteren naar muziek uit de jaren 50-60-70 kan op maandag 3 juni. Op dinsdag 20 augustus is het verzamelen geblazen in het OC Callicanes voor een uitgebreide barbecue en een gezellig samenzijn.

Op maandag 2 september komt gastspreker Geert Vantournhout ons leren om positief door het leven te gaan. Nico Bijnens laat ons kennismaken met de authentieke Chinese cultuur op maandag 7 oktober. Op maandag 4 november zorgt voorzitter Francis Peeters zelf voor een ludieke conference met een waaier van moppen en vertellingen. Het jaar 2019 wordt traditioneel afgesloten met een gezellig kerstfeest, een verrassingsact en de voorstelling van het nieuwe werkjaar 2020.

Naast het programma van Vief Veurne kan iedereen ook genieten van tal van provinciale activiteiten, zoals filmvoorstellingen, podiumkunsten, muziekopvoeringen buiten Veurne. Zo zie je dat de vereniging Vief Veurne 'jongeren' boven de 50, die op zoek zijn naar uitdagingen, net dat ietsje meer kan bieden.

(JT)

Na een feestmaal en een muzikaal optreden waar meer dan honderd leden van deze seniorenvereniging aanwezig waren, lichtte de voorzitter het nieuwe jaarprogramma toe.Om het nieuwe jaar goed in te zetten, wordt op 7 januari alvast gestart met een nieuwjaarsreceptie. Op maandag 4 februari wordt een causserie gehouden over de vluchtelingenproblematiek in Europa. Op dinsdag 5 maart wordt het lachen geblazen met een komische monoloog van Rita Vereecke ' Horen, zien... en lachen'.Op maandag 1 april leert Nadine Fiems hoe we lekkere desserts kunnen klaarmaken. Een busreis naar de slagvelden van Artesië en Arras op 29 april brengt de Vief-reizigers even over de grens om kennis te maken met de gruwelen van het oorlogsgeweld. Op 6 mei wandelen we door de geschiedenis van de geneeskunde met Paul Broos. Een danspasje neerzetten en luisteren naar muziek uit de jaren 50-60-70 kan op maandag 3 juni. Op dinsdag 20 augustus is het verzamelen geblazen in het OC Callicanes voor een uitgebreide barbecue en een gezellig samenzijn.Op maandag 2 september komt gastspreker Geert Vantournhout ons leren om positief door het leven te gaan. Nico Bijnens laat ons kennismaken met de authentieke Chinese cultuur op maandag 7 oktober. Op maandag 4 november zorgt voorzitter Francis Peeters zelf voor een ludieke conference met een waaier van moppen en vertellingen. Het jaar 2019 wordt traditioneel afgesloten met een gezellig kerstfeest, een verrassingsact en de voorstelling van het nieuwe werkjaar 2020.Naast het programma van Vief Veurne kan iedereen ook genieten van tal van provinciale activiteiten, zoals filmvoorstellingen, podiumkunsten, muziekopvoeringen buiten Veurne. Zo zie je dat de vereniging Vief Veurne 'jongeren' boven de 50, die op zoek zijn naar uitdagingen, net dat ietsje meer kan bieden.(JT)