Een lege Markt met welgeteld acht mensen kwamen het bijzondere moment beleven. De zegeklok luidde op vraag van de stad Brugge. Die neemt vanaf vanavond deel aan de actie die over het hele land opgezet worden om zorgverstrekkers te steunen. Mensen betuigen op allerlei manieren hun dankbaarheid en steun aan al wie strijdt tegen het coronavirus. Brugge sluit zich hier graag bij aan. Vanaf vanavond zal de klok van het Belfort elke avond om 20 uur vijf minuten aan een stuk luiden. Dit zal extra weerklank geven aan het applaus dat al in vele Brugse straten spontaan weerklinkt op datzelfde uur.

Eerder werd beslist dat ook de stadsbeiaardier Wim Berteloot elke bespeling van de beiaard zal starten met de klassieker 'Wij zullen doorgaan' van Ramses Shaffy. De stadsbeiaardier gaat hiermee door op woensdag, zaterdag en zondag, telkens om 11 uur.

Een lege Markt met welgeteld acht mensen kwamen het bijzondere moment beleven. De zegeklok luidde op vraag van de stad Brugge. Die neemt vanaf vanavond deel aan de actie die over het hele land opgezet worden om zorgverstrekkers te steunen. Mensen betuigen op allerlei manieren hun dankbaarheid en steun aan al wie strijdt tegen het coronavirus. Brugge sluit zich hier graag bij aan. Vanaf vanavond zal de klok van het Belfort elke avond om 20 uur vijf minuten aan een stuk luiden. Dit zal extra weerklank geven aan het applaus dat al in vele Brugse straten spontaan weerklinkt op datzelfde uur.Eerder werd beslist dat ook de stadsbeiaardier Wim Berteloot elke bespeling van de beiaard zal starten met de klassieker 'Wij zullen doorgaan' van Ramses Shaffy. De stadsbeiaardier gaat hiermee door op woensdag, zaterdag en zondag, telkens om 11 uur.