De Tieltse twintigers Simon Vandaele, Benjamin Vandenhende en Kim De Roo bewerkten voor het nummer een tekst die Simon vijf jaar geleden al schreef. "Ik was toen nog een puberende tiener met een rebels kantje. Hoewel de meeste zaken inhoudelijk nog klopten, hebben we de grammatica bijgeschaafd en de rijmen wat intelligenter gemaakt", zegt Simon.

Prachtige promotie

De clip is prachtige promotie voor Tielt, met klassiekers als de Poelberg en enkele bekende jeugdcafés als decor, al zit er volgens Simon geen samenwerking met het stadsbestuur achter. "We willen onze stad gewoon een plaatsje geven in de West-Vlaamse hiphopscene en af te leiden uit de vele positieve reactie moet ons dat ook lukken. Tielt verdient dit ook als gastvrije stad. Of zoals we zingen: Kom Mor Af, iedereen van buitenaf: Tielt es de moatstaf!"

De Tieltse twintigers Simon Vandaele, Benjamin Vandenhende en Kim De Roo bewerkten voor het nummer een tekst die Simon vijf jaar geleden al schreef. "Ik was toen nog een puberende tiener met een rebels kantje. Hoewel de meeste zaken inhoudelijk nog klopten, hebben we de grammatica bijgeschaafd en de rijmen wat intelligenter gemaakt", zegt Simon.De clip is prachtige promotie voor Tielt, met klassiekers als de Poelberg en enkele bekende jeugdcafés als decor, al zit er volgens Simon geen samenwerking met het stadsbestuur achter. "We willen onze stad gewoon een plaatsje geven in de West-Vlaamse hiphopscene en af te leiden uit de vele positieve reactie moet ons dat ook lukken. Tielt verdient dit ook als gastvrije stad. Of zoals we zingen: Kom Mor Af, iedereen van buitenaf: Tielt es de moatstaf!"