VIDEO Waterkraan zwembad Anzegem opengedraaid

© (Foto XC)
Redactie KW

Het Anzegemse zwembad zit in de eindfase, vandaag hebben Anzegems Burgemeester Gino Devogelaere en schepen Regine Rooryck van Deerlijk de kraan opgedraaid van het zwembad. Het bad wordt zes maanden op voorhand gevuld zodat het water voldoende de tijd krijgt om omgezet te worden naar zwembadwater.

Zo’n 541.930 liter water zal de komende weken door een speciaal aangelegde buis in het zwembad stromen. Dat moet langzaam gebeuren zodat de tegels zich kunnen aanpassen aan het warme water dat nu volop het zwembad instroomt. Eens het zwembad vol is zal het pompensysteem in de kelders in werking gezet worden. Daarna is het aan Farys om de systemen te testen. Men zal een zwarte vloeistof in het water doen en dan moeten de laboranten timen hoe lang het duurt vooraleer het water terug zuiver is.

Het eerste water in het zwembad werd symbolisch emmer per emmer uitgegoten door de aanwezige politici en medewerkers van de gemeente Deerlijk en Anzegem. Daarna was het aan burgemeester Gino Devogelaere en schepen Regine Rooryck uit Deerlijk om de kraan open te draaien in de technische ruimtes onder het bad. Het zwembad is immers een samenwerking tussen de gemeentes Anzegem en Deerlijk. Het project kost zes miljoen euro waarvan meer dan 1 miljoen euro aan subsidies van Sport.Vlaanderen. Het bedrag werd verdeeld onder de beide gemeentes.

In april zal het zwembad volledig af zijn en in werking gesteld worden. In januari zal ook de naam van het bad bekend gemaakt worden. De inwoners van beide gemeentes mochten voorstellen insturen en dat deden ze massaal. De gemeente heeft maar liefst 319 potentiële namen ontvangen. Hoe lang het zwembad moet vullen, is de vraag van prijskamp die de Gemeente Deerlijk heeft uitgevaardigd. Deelnemen kan op de website www.deerlijk.be/zwembad. Degene die het dichtst bij het juiste antwoord zit maakt kans op tien gratis zwembeurten in het gloednieuwe bad.

https://www.youtube.com/watch?v=8l2PUGdR2wc

(XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier