VIDEO Voorzitter Muzikale Vriendenkring Melody Makers Oostende geeft miniconcert op straat

Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De 61-jarige Jean-Pierre Severens speelt elke avond om 20 uur een miniconcert aan zijn voordeur in de Timmermanstraat in Oostende.

“Ik zag op sociale media dat mensen massaal applaudisseerden voor alle mensen die momenteel nog aan het werk zijn tijdens deze crisis”, vertelt Jean-Pierre. “Die mensen maken het voor anderen toch iets leefbaarder, want als zij ook niet meer zouden mogen werken, dan zitten we echt met een probleem.”

Hart onder de riem

Applaudisseren alleen, dat vond Jean-Pierre niet genoeg en daarom besloot hij zijn trompet bij de hand te nemen en de straat op een miniconcert te trakteren. “Niet iedereen deed mee en ik dacht dat ik met mijn trompet misschien iedereen uit de straat zou mee krijgen. Al was het maar om zichzelf wat moed in te spreken. Allemaal samen moeten we die mensen een hart onder de riem steken.”

Nadat Jean-Pierre al enkele dagen een miniconcert gaf op zijn trompet, zorgde hij vrijdagavond voor het eerst voor zang. Al zingend danste de hele straat mee. Jean-Pierre is stichter en voorzitter van de Muzikale Vriendenkring Melody Makers uit Oostende.

https://www.youtube.com/watch?v=qDGEJBH3PT4

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier