VIDEO Vlogger sluit zichzelf op in snikhete auto om aan te tonen hoe gevaarlijk dat is

De thermometer gaf al snel temperaturen tot 48 graden Celsius aan. © Screenshot Facebook
Bieke Cobbaert

Vlogger Jeroen Vervaecke heeft zichzelf voor een video opgesloten in zijn auto. In tien minuten liep de temperatuur op tot wel 48 graden Celsius. Met zijn stunt wilde de Torhoutenaar aantonen dat je je kinderen of huisdieren niet mag achterlaten in de auto. “Ook niet als het maar voor vijf minuutjes is.”

De Torhoutenaar wilde met zijn opmerkelijke actie aantonen wat er gebeurt als je huisdieren in de auto laat zitten bij warm weer. Niet doen, is zijn boodschap. “En al zeker geen kinderen. Zelfs geen vijf minuutjes. Na enkele minuten is de situatie al zo onhoudbaar dat het onmenselijk én ‘ondierlijk’ wordt”, aldus de vlogger die zijn eigen YouTubekanaal ‘Project Zjeronimo’ heeft.

Z project zjeronimohttps://www.facebook.com/Z-project-zjeronimo-595231150896504/https://www.facebook.comFacebook1280
laat geen dieren in de wagen

laat geen dieren in de wagen

Geplaatst door Z project zjeronimo op Zaterdag 29 juni 2019
video1.0https://www.facebook.com/595231150896504/videos/1052272904978936/500

Jeroen nam zijn video voorbije zaterdag op. “Het was 33 graden buiten toen ik in de auto plaatsnam. In nog geen tien minuten tijd was de temperatuur gestegen naar 48 graden. De situatie was toen volledig onhoudbaar geworden, waardoor ik moest opgeven. Ik was ‘zuipende nat’ van het zweet, kortademig en had pijn in mijn hoofd. Ik voelde me zo slecht dat ik meteen moest gaan zitten. Je kunt 48 graden in de auto trouwens niet vergelijken met 48 graden in de zon. In de auto valt de zuurstof namelijk weg, waardoor je nauwelijks nog kunt ademen. Echt een benauwd gevoel.”

De vlogger raadt voor alle duidelijkheid niemand aan om zijn stunt na te doen. “Ik wil gewoon duidelijk maken aan mensen dat je geen dieren en kinderen in de auto mag laten zitten als het warm is. Ook niet als het snel moet gaan of zelfs met het raam een beetje open.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.