VIDEO Uniek concert van Koninklijke Volksharmonie Sint-Jozef als #samentegencorona

Het concert 'Nieuwjaarsklanken' kon eerder dit jaar gelukkig wel nog doorgaan. © (Foto TV)
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Het zijn creatieve tijden voor de Koninklijke Volksharmonie Sint-Jozef uit Menen. In deze Coronatijden kunnen ook zij niet meer samen aan de slag om het muzikale genot van Pasen boven te halen dus besloten ze als groep om van thuis uit te werken tot een climax video. Het werd een intense en creatieve zingeving van de muzikale onderstreping binnen onze maatschappij.

“We sloegen de handen in elkaar vanuit ons kot! Maar bovenal hopen we dat iedereen gezond blijft en we heel snel weer “echt” voor jullie kunnen concerteren”, weet Nancy Deconinck ons te vertellen. Het initiatief kwam er op basis van 3 muzikanten die het idee tot uitvoering wisten te brachten. Maar liefst 50 muzikanten kregen ze geëngageerd, waaronder ook een aantal jeugdmuzikanten, om hieraan deel te nemen. “De muzikanten kregen thuis een clicktrack om mee te spelen en daarna werd alles gemonteerd”, aldus Nancy.

Iedereen begint de vriendschappen en concerten te missen

Huzarenstukje

Het gehele stukje compileren bleek ook geen evidentie. “Omdat elk muzikaal stuk apart ingestuurd werd was het belangrijk dat dit goed gecompileerd werd. Het is niet evident om iets dergelijks op te nemen zonder dirigent en visueel contact. Normaal repeteren we wekelijks samen en nu moest het elk apart. Karel Kempenaers zorgde uiteindelijk voor de goede montage zodat alles tot één geheel verwerkt kon worden”, besluit Nancy Deconinck nog.

Er werd gekozen om het lijflied van 2019 te gebruiken als insteek, namelijk Eres Tu. “De muzikanten hebben er goede herinneringen aan dus de keuze was snel gemaakt. Vele korpsen zijn ons al voorgegaan met dergelijke leuke filmpjes en ook wij wilden wat ludieks doen. Iedereen begint hier toch ook wel echt de vriendschappen en de concerten te missen”.

https://www.youtube.com/watch?v=dJm0ut1ckY0

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier