VIDEO Twee bussen van Zwevezele naar Brugge uit steun voor priester Luk

In totaal zijn er 70 personen mee met de bus. © Nele
Redactie KW

Zaterdagmiddag vertrokken twee autobussen van Zwevezele naar Brugge om mee te stappen tijdens de geplande protestwandeling om priester Luk Brutin in Zwevezele te houden.

In totaal zijn er 70 personen mee met de bus. De vele gelovigen steunen priester Luk en willen het bisdom wakkerschudden. Na deze actie hoopt men op een positief antwoord vanuit het bisdom. Ze hopen echt dat de non-actieve situatie van priester Luk stopgezet wordt. “Zoniet volgen er nog acties”, volgens de parochieraad. “Wij laten het niet zomaar los. Als dit protest niks uithaalt, gaan wij verder.”

De deelnemers gaan in stoet van de Katelijnepoort naar het Bisschoppelijk paleis in de Heilige Geeststraat. De actievoerders verwachten in Brugge nog extra sympathisanten. Hun optocht eindigt aan het Bisschoppelijk paleis. “Of we daar ook daadwerkelijk iemand gaan te zien krijgen om met ons te praten, is een vraagteken. We hopen hiermee een punt te maken. We willen Luk terug”, zegt Kristien Rielhof, die de protestmars mee organiseert. Om 14 uur vertrekt de groep te voet vanaf de Katelijnepoort.

(NS/Belga – video Nele)

https://www.youtube.com/watch?v=s7dsFBQu6P0

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier