Het is ondertussen de vrees van iedereen: het coronavirus binnenhalen. Ook dokters vormen hier geen uitzondering op en zoeken met de moed der wanhoop naar oplossingen. Mensen met mogelijke symptomen van het gevreesde corona moeten worden geholpen, maar kunnen niet zomaar plaats gaan nemen in de wachtzaal.

"'t Badhuis werd ondertussen compleet ingericht als triagecentrum", laat Henk Wekking weten. Als manager van het stedelijk zwembad beseft hij als geen ander dat het complex een unieke rol kan vervullen in de strijd tegen het virus. "We kunnen de toestroom aan potentiële slachtoffers hier probleemloos aan. Het spreekt voor zich dat we wel eerst de nodige aanpassingen hebben uitgevoerd, teneinde de veiligheid van iedereen te kunnen waarborgen."

Verstevigde burcht

"Het onthaal werd omgetoverd tot een verstevigde burcht met plexiglas, zodat de onthaalbediende compleet afgezonderd zit. Nadien worden de patiënten doorgestuurd naar een van de drie dokterskabinetten die we hebben voorzien. Daarvoor hebben we onze verkleedruimtes opgeofferd. Uiteindelijk is het enige fysieke contact dat de mensen zullen hebben, dat met de huisarts. De huisartsen van de regio hebben ook een beurtrol opgesteld zodat het centrum iedere dag, van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur, zal bemand worden. Wie uiteindelijk wordt gediagnosticeerd met corona wordt meteen naar de spoedafdeling overgebracht."

Het triagecentrum wordt geen extra dokterskabinet, vult Henk nog aan. "Het is en blijft nog steeds de bedoeling dat mensen eerst telefonisch contact opnemen met hun huisarts. Pas nadat die telefonisch een oordeel heeft geveld, kunnen de patiënten worden doorverwezen naar 't Badhuis. Wij zijn alvast klaar om mensen uit Menen, Lauwe, Rekkem, Wevelgem, Marke en Wervik te ontvangen."

Het is ondertussen de vrees van iedereen: het coronavirus binnenhalen. Ook dokters vormen hier geen uitzondering op en zoeken met de moed der wanhoop naar oplossingen. Mensen met mogelijke symptomen van het gevreesde corona moeten worden geholpen, maar kunnen niet zomaar plaats gaan nemen in de wachtzaal. "'t Badhuis werd ondertussen compleet ingericht als triagecentrum", laat Henk Wekking weten. Als manager van het stedelijk zwembad beseft hij als geen ander dat het complex een unieke rol kan vervullen in de strijd tegen het virus. "We kunnen de toestroom aan potentiële slachtoffers hier probleemloos aan. Het spreekt voor zich dat we wel eerst de nodige aanpassingen hebben uitgevoerd, teneinde de veiligheid van iedereen te kunnen waarborgen.""Het onthaal werd omgetoverd tot een verstevigde burcht met plexiglas, zodat de onthaalbediende compleet afgezonderd zit. Nadien worden de patiënten doorgestuurd naar een van de drie dokterskabinetten die we hebben voorzien. Daarvoor hebben we onze verkleedruimtes opgeofferd. Uiteindelijk is het enige fysieke contact dat de mensen zullen hebben, dat met de huisarts. De huisartsen van de regio hebben ook een beurtrol opgesteld zodat het centrum iedere dag, van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur, zal bemand worden. Wie uiteindelijk wordt gediagnosticeerd met corona wordt meteen naar de spoedafdeling overgebracht."Het triagecentrum wordt geen extra dokterskabinet, vult Henk nog aan. "Het is en blijft nog steeds de bedoeling dat mensen eerst telefonisch contact opnemen met hun huisarts. Pas nadat die telefonisch een oordeel heeft geveld, kunnen de patiënten worden doorverwezen naar 't Badhuis. Wij zijn alvast klaar om mensen uit Menen, Lauwe, Rekkem, Wevelgem, Marke en Wervik te ontvangen."