VIDEO Toeristen vallen politie aan op strand van Blankenberge

© JVM
Redactie KW

De warmste augustusdag ooit in ons land is in Blankenberge op een sisser uitgedraaid. Tientallen toeristen keerden zich in de late namiddag tegen de politie toen ze gevraagd werden om het strand te verlaten.

Het was zaterdag de hele dag behoorlijk druk op het strand van Blankenberge. De politie moest zelfs even de Blankenbergse Steenweg afsluiten, maar alles leek onder controle. Tot de aanwezige strandgasten omstreeks 17 uur bij hoogtij gevraagd werden om het strand te verlaten, uit schrik voor te veel mensen op een te kleine ruimte.

Lees verder onder de video.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een groep toeristen keerde zich op dat moment tegen de politie. Tijdens het incident werd onder andere gegooid met zand, parasols en andere projectielen en kwam het ook tot wat duw- en trekwerk. Op beelden van de rellen op sociale media is ook te zien hoe een politieman aangevallen wordt met een parasol. De lokale politie van de zone Blankenberge/Zuienkerke kreeg bijstand van de federale politie en meerdere andere politiezones om de gemoederen te bedaren. Op een bepaald moment waren meer dan honderd agenten aanwezig op het strand en de zeedijk.

Arrestaties

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge bevestigt dat er verschillende bestuurlijke en gerechtelijke aanhoudingen gebeurd zijn. “De meeste onruststokers zijn ondertussen gevat”, bevestigt burgemeester van Blankenberge Daphné Dumery (N-VA). “Diegenen die aangehouden zijn, kregen een plaatsverbod en mogen het Blankenbergse grondgebied dus tijdelijk niet meer betreden. Bijna allemaal hebben ze een waslijst aan strafbare feiten. Ze zijn dus gekend bij het gerecht.”

Lees verder onder de foto

VIDEO Toeristen vallen politie aan op strand van Blankenberge
© WK

De burgemeester reageert teleurgesteld op het incident, maar is vastberaden om het probleem aan te pakken. Na overleg met de crisiscel besliste ze om vandaag zondag geen dagjestoeristen toe te laten in haar stad.

Het parket meldde zondagmorgen dat er drie gerechtelijke arrestaties zijn gebeurd naar aanleiding van de vechtpartijen in Blankenberge. De betrokkenen moeten nog verhoord worden.

(WK/KPL/Belga)

https://twitter.com/JefDweislap/status/1292141788568879104Jef Dweislaphttps://twitter.com/JefDweislap

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.